Kemin 22. Lumilinna juhlistaa satavuotista Suomea

Kemin Lumilinnan avajaisia vietetään tammikuussa. Esimerkiksi linnaan rakennettavat lumi- ja jääveistokset kunnioittavat satavuotista Suomea.

Kemin lumilinna
Kemin lumilinnaa sisältä.
Kemin Matkailu

Kemiin perinteisesti rakennettava suuri lumilinna juhlistaa ensi talvena satavuotista Suomea. Linnan teemaksi on valittu LumiLinna - Suomi 100.

– Lumilinna vie tietoutta Suomesta ja suomalaisesta kulttuurista monipuolisesti maailmalle niin markkinoinnin keinoin, kuin kokemuksen kautta matkailijan vieraillessa linnalla, kertoo Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen.

Vuosittain lumilinnassa vierailee matkailijoita yli 50 maasta. Puolet kävijöistä on ulkomaalaisia.

– Lumirakentaminen, teeman mukainen muotoilu, lumi- ja jääveistokset, viikko-ohjelma sekä suomalainen makumaailma ravintolassa, edustavat suomalaista identiteettiä ja maisemaa. Olemme ylpeinä mukana juhlistamassa satavuotista Suomea lumilinnalla, sanoo Koutonen.

Kemin 22. Lumilinna nousee uudelle paikalle, meren rantaan Kemin Mansikkanokalle. LumiLinna-alueen avajaisia juhlitaan 21. tammikuuta 2017. Linna on avoinna päivittäin 22. tammikuuta -9. huhtikuuta 2017.

Majoitustoiminnan kehittäminen tärkeää

Kemin Matkailusta todetaan, että myös majoitustoiminnan kehittäminen on oleellinen osa matkailun kehitystyötä Kemissä. Lumilinnan alueelle avataan joulukuussa meren rannalle pienhuviloita ja myös uusi palvelurakennus linnan alueella valmistuu vuoden vaihteessa.

Lumilinnan lumihotelli on tämän vuoden Evento Awards -voittaja parhaana majoituspaikkana ja kilpailee parhaillaan myös World Luxury Hotel 2016-kisassa, josta palkinnot jaetaan Qatarin pääkaupungissa Dohassa lauantaina.