Presidentti Kennedyn muistiinpanoja huutokaupataan New Yorkissa

New Yorkissa on tulossa huutokauppaan poikkeuksellisen harvinaista materiaalia. Kaupan on John F. Kennedyn kampanjapuheen muistiinpanoja.

Yhdysvaltojen entiset presidentit
vuoreen veistetyt kasvot
George Washingtonin vuoreen veistetyt kasvot Mount Rushmorella Etelä-Dakotassa.Mike Nelson / EPA

Presidentti Kennedy oli kirjoittanut muistiinpanoja vuonna 1960 kampanjapuhettaan varten. Myyntilistalla on myös presidentti George Washingtonin ensimmäisen virkaanastujaispuheen luonnos.

Harvinainen on myös New YorkiTimes-lehden etusivu, jossa on viiden presidentin allekirjoitus syyskuun kahdentenatoista päivänä vuonna 2001, päivää terrori-iskujen jälkeen. Presidentit, Gerald Ford, Jimmy Carter, George H.W.Bush, Bill Clinton ja George W. Bush osallistuivat iskujen uhrien muistotilaisuuteen Washingtonissa.

Palavia WTC-torneja kuvaavan etusivun hinnaksi on arvioitu jopa 8000 dollaria.

Washingtonin virkaanastujaispuheen pyynti 150 000 dollaria

Kalleimmaksi on etukäteen arvioitu presidentti George Washingtonin käsinkirjoitettu luonnos hänen ensimmäiisestä virkaanastujaispuheestaan. Presidentti pyytää amerikkalaisia "etenemään suoraan velvollisuuden polulla". Presidentti ohjastaa, että "polku saattaa olla alussa vaivalloinen, mutta se tasaantuu matkan edetessä".

Huutokauppa alkaa keskiviikko-yönä Suomen aikaa. Kaupan järjestää Lion Heart Autographs. Osa myynnin tuotosta menee hyväntekeväisyyteen.