1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi tutkii Trumpin tähden tuhoamista Hollywoodin kävelykadulla

Katukivetyksen louhitun tähden vandalisoinnissa mahdollisesti käytetty lekavasara löytyi tekopaikan lähistöltä. Teon tunnustanut mies sanoi haluavansa irroittaa ja huutokaupata tähden. Saadut rahat hän olisi halunnut lahjoittaa naisille jotka ovat kertoneet presidenttiehdokkaan ahdistelleen heitä.

Ulkomaat
Trump walk of fame
Donald Trumpin ilkivallan kohteeksi joutunutta tähteä korjattiin Hollywoodin Walk of Famella keskiviikkona 27. lokakuuta.Mike Nelson / EPA

Los Angelesin poliisi tutkii republikaanien presidenttiehdokkaalle Donald Trumpille omistettuun katukivetyksen osaan kohdistunutta ilkivaltaa Hollywoodin Walk of Fame –kävelykadulla.

Uutistoimisto AP:n mukaan ilkivalta olisi tapahtunut tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ennen aamunkoittoa. Poliisin mukaan presidenttiehdokkaan tähteen oli kohdistunut iskuja. Poliisi kertoo, että lähistöltä löydettiin lekavasara, rakennuskypärä, liivi ja hakku.

Hollywoodissa ilmestyvän nettilehden mukaan yksi mies on tunnustanut teon. Hän kertoo lehdelle että tarkoitus oli poistaa Trumpin tähti. Miehen aikomus oli kertomansa mukaan myydä tähti huutokaupassa ja lahjoittaa rahat Trumpia seksuaalisesta ahdistelusta syyttäneiden naisten hyväksi. Trump on kiistänyt jyrkästi naisten ahdistelusyytökset.

Trump sai oman tähtensä vuonna 2007 esiintymisestään Diili-tositv-kilpailun alkuperäisversiossa The Apprentice. Jotta julkisuuden henkilö voi saada tähden kävelykadulle täytyy hänet nimetä ehdokkaaksi ja hänen myös pitää maksaa 30 000 dollarin summa hyväntekeväisyyteen.

Trumpin tähti joutui ilkivallan kohteeksi jo toisen kerran tänä vuonna. Heinäkuussa taiteilija asetti tähden ympärille pienen piikkilangoilla varustetun muurin. ”Pysykää poissa” –kyltein varustetulla installaatiolla viitattiin presidenttiehdokkaan lupaukseen rakentaa muuri Yhdysvaltain ja Meksikon väliselle rajalle.

Walk of Famella on reilut 2 500 tähteä, jotka on omistettu viihdealalla menestyneille henkilöille.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi