1. yle.fi
  2. Uutiset

Kymmenettuhannet osallistuivat presidentti Maduron vastaisiin mielenosoituksiin Venezuelassa

Maan oppositio syyttää Nicolás Maduroa muun muassa inflaatiosta, ruokapulasta, itsevaltiudesta ja vastustajien pidättämisestä.

Ulkomaat
Venezuela oppositiojohtaja ja mielenosoittajia lokakuu 2016
Venezuelan oppositiojohtaja Henrique Capriles (keskellä) osallistui kymmenien tuhansien muiden kanssa "Venezuelan haltuunotto" -nimen saaneeseen mielenosoitukseen pääkaupungissa Caracasissa keskiviikkona 26. lokakuuta.Miguel Gutierez / EPA

Venezuelassa kymmenettuhannet ihmiset ovat tukkineet pääkaupunki Caracasin katuja keskiviikkona osoittaakseen mieltä presidentti Nicolás Maduroa vastaan.

Myös kouluja ja liikkeitä suljettiin. Mielenosoittajat syyttävät presidenttiä kolminumeroisesta inflaatiosta sekä ruuan, lääkkeiden ja muiden peruselintarpeiden pulasta.

"Venezuelan haltuunotto" -nimellä kutsuttuja mielenosoituksia on järjestetty myös muissa maan suurissa kaupungeissa.

– Maduro on näyttänyt kuinka peloissaan hän on siitä, että ihmiset ilmaisevat itseään, oppositiojohtaja Henrique Capriles kommentoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Venezuelan oppositio on raivoissaan siitä, ettei maassa saa järjestää kansanäänestystä presidentin asemasta. Oppositio syyttää Maduroa muun muassa itsevaltiudesta ja vastustajien pidättämisestä.

Venezuelan hallitus ja oppositio yrittävät neuvotella maan talouskriisistä sekä poliittisesta pattitilanteesta tulevana viikonloppuna.

Hallituksen edustaja kertoo yhden poliisin kuolleen ja kahden haavoittuneen ampumisen seurauksena myöhään keskiviikkona. Oppositiojohtaja Caprilesin mukaan yhteenotoissa loukkaantui 120 mielenosoittajaa.

Päivitys klo 04.30: Lisätty tieto kuolonuhrista ja loukkaantuneista.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi