Susia koulun lähellä Vantaalla? Poliisi: ei aiheuta vaaraa ihmisille

Työmatkalainen kertoi nähneensä varhain torstaiaamuna Västersundom skolanin läheisyydessä Vantaalla kolme sutta. Poliisi pitää havaintoa mahdollisena.

Kotimaa
Susi Ähtärin eläinpuistossa.
Kuvan susi on kuvattu Ähtärin eläinpuistossa.Pasi Takkunen/Yle

Hätäkeskus sai torstaiaamuna noin puoli seitsemän aikoihin ilmoituksen susihavainnosta Vantaalla. Työmatkalla ollut henkilö oli mielestään nähnyt kolme sutta Västersundom skolanin läheisyydessä. Poliisin kävi paikalla tutkimassa aluetta ja pitää havaintoa mahdollisena.

– Näissä tapauksissa me pyrimme käyttämään aina asiantuntijaa, joka selvittää paikan päällä pitääkö havainto paikkansa. Tänä aamuna suurpetoasiantuntija kävi etsimässä alueelta jälkiä. Täyttä varmuutta tämän havainnon todenperäisyydestä ei ole, mutta sitä pidetään mahdollisena, sanoo komisario Saku Hämäläinen.

Poliisin mukaan eläimet ovat kuitenkin poistuneet alueen välittömästä läheisyydestä, eikä niistä ole tehty uusia havaintoja. Tapaus ei poliisin mukaan tällä hetkellä aiheuta varaa alueen ihmisille.

– On hyvä tiedostaa, että tällainen havainto siellä alueella on tehty ja on mahdollista, että se saattaa jossain vaiheessa uusiutua. Mitään olettamaa meillä ei tästä kuitenkaan ole.

Hämäläisen mukaan samalta alueelta on syksyn aikana tullut toinenkin susihavainto. On kuitenkin olemassa iso mahdollisuus, että havainto koski tuolloin koiraa, jota oli luultu sudeksi.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista susihavainnoista viipymättä hätäkeskukseen.