Koti kauniiksi parin euron pilleillä – askartelu onnistuu ensikertalaiseltakin

Moni askartelua harrastava on löytänyt pillikranssit netistä, sillä sisustus- ja askartelublogit pullistelevat näyttäviä ohjeita. Pillikranssin valmistus on helppoa, edullista ja kivaa.

sisustus
pilleistä tehty kranssi
Jari Pelkonen / Yle

– Mustavalkoisuus on tämän hetken trendi, sanoo pillikransseihin hurahtanut Sari Nyberg-Tuominen.

Pillikranssit ovat nyt trenditietoisen kodin kuumin sisustuselementti. Moni bongasi pilleistä väsättyjä kransseja Seinäjoen asuntomessujen näyttelykodeissa ja netin sisustusblogeissa esitellään toinen toistaan upeampia pillikransseja näyttävien kotien katseenvangitsijoina.

– Se ei ole vain joulun tuote, vaan sitä voi käyttää ympäri vuoden.

Pillikranssien puolesta puhuu tekemisen edullinen hinta, askartelun mielekkyys ja hieno monikäyttöinen lopputulos. Nyberg-Tuominen käyttää kransseja seinäkoristeina ja myös vaikkapa kukkamaljakon tai kynttiläasetelman keskellä. Pilli taipuu kranssin lisäksi myös perinteisiin himmeleihin.

– Blingiä himmeliin saa helmiä lisäämällä, Nyberg-Tuominen opastaa.

Pillejä ja rautalankaa

Tavallinen mehupilli on Nyberg-Tuomisen mukaan huono raaka-aine, koska sen halkaisija on liian suuri. Nyberg käyttää kransseihinsa askarteluun varta vasten suunniteltuja pillejä.

– Nämä eivät heti mene rikki, vaikka vähän ruttaantuisivat.

Lisäksi kranssin valmistukseen tarvitaan rautalankaa.

– Itse pidän vähän jämerämmästä langasta, Se pitää kranssin paremmin koossa.

Käsityötä myös myyntiin

Pillikranssien suosiosta kertoo jotain myös se, että valmiita kransseja myydään netin osto- ja myyntipalstoilla. Niiden hinnat lähtevät 25 eurosta ylöspäin. Sari Nyberg-Tuominen laskee, että kranssin valmistuksen raaka-aineisiin kuluu korkeintaan muutama euro. Kranssimyyjille jää siis hyvä kate omalle työlleen.

– Aika hurjia hintoja. Itse tehden sitä käsityön hintaa ei osaa arvioida.