Näin syntyy maailman paras drinkki – idea lähti sacherkakusta

Baarimestari Markus Sillanpää voitti lokakuussa MM-kultaa kansainvälisessä drinkkikisassa Tokiossa. Katso videolta, kuinka mestaruuden tuonut jälkiruokadrinkki syntyy.

cocktailit
Yle Uutiset Lounais-Suomi: Näin syntyy maailman paras drinkki – idea lähti sacherkakusta
Yle Uutiset Lounais-Suomi: Näin syntyy maailman paras drinkki – idea lähti sacherkakusta

Piikkiöläinen baarimestari Markus Sillanpää tietää, mistä hyvä cocktail on tehty. Mies nimittäin voitti sacherkakusta ammennetulla Vienna Mocca -drinkillään MM-kultaa Tokiossa järjestetyssä kilpailussa. Sillanpää kilpaili jälkiruokadrinkkien sarjassa.

Tuore maailmanmestari on tyytyväinen siihen, että myös nuori asiakaskunta osaa nykyään arvostaa hyvää drinkkiä.

– Pussikaljan juomisesta on poistuttu ainakin osittain, ja mieluummin tullaan ravintolaan nauttimaan muutama hyvä cocktail.

Baarimestari Markus Sillanpää seisoo baaritiskin takana.
Baarimestari Markus Sillanpää ja alkoholiton cranberry-sour.Yle / Kalle Mäkelä

Sillanpään mielestä drinkkien sekoittelu ei saisi olla liian vakavaa. Aloitteleville drinkkimestareille piikkiöläinen antaa ohjeen.

– Tärkein ohje on ehdottomasti sour. Siinä on joku vahva alkoholi. Se voi olla tynnyrikypsytettyä, kuten viski tai rommi. Se voi olla vodka tai gini.

– Lisätään sitrushedelmää, yleensä limeä tai sitruunaa. Sitten vielä jonkilaista sokeria, kuten pelkkää sokerilientä tai maustettua sokerilientä.

Kun opettelee hyvän sourin, siitä riittää sovellettavaa pitkäksi aikaa, baarimestari sanoo.

– Drinkkiä voi helposti varioida pidentäjillä, kuten ginger ale, kuplavesi tai jaffa, Sillanpää sanoo.

Katso videolta, kuinka MM-kultaa voittanut jälkiruokadrinkki syntyy.