Eppu Normaalille kaavaillaan patsasta Ylöjärvelle

Kaupunginjohtajan mukaan hankkeesta on keskusteltu hyvässä yhteisymmärryksessä bändin kanssa.

Eppu Normaali
Eppu Normaalin tiedotustilaisuus
Ylöjärveläisyhtye juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan.Marko Melto / Yle

Ylöjärven kaupunki kaavailee patsaan pystyttämistä Eppu Normaali -yhtyeelle. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ylöjärven Uutiset (siirryt toiseen palveluun).

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto ei kiellä hanketta, mutta toppuuttelee uutisointia.

– Mitään lopullista päätöstä ei asiasta ole vielä ole tehty. Siinä mielessä paikallislehden uutinen oli hieman ennenaikainen, hän sanoo.

Jos on niin, että se toteutetaan ja jos on niin, että se on patsas, se tehdään kunnolla.

Jarkko Sorvanto

– Toki asia on kaavailussa ja uskon, että siitä on oikeaa kerrottavaa lähitulevaisuudessa. Uskon, että vielä tämän vuoden puolella tullaan saamaan tarkempia tietoja, miten hankkeessa edetään.

Sorvannon mukaan kaupunki on keskustellut jo pidemmän aikaa mahdollisuudesta toteuttaa jokin yhteistyöhanke ylöjärveläisbändin kanssa. Asiaa on viety teenpäin hyvässä keskusteluilmapiirissä.

– Tavoite on, että pääsisimme toteuttamaan patsaan yhdessä Eppujen kanssa. Molempien osapuolten pitää olla aidosti mukana, hän sanoo.

Myös paikan ja toteutustavan täytyy kelvata molemmille osapuolille.

– Toki tämä kaupungintalon aukio on yksi vaihtoehto, muta ei paikasta ole vielä niin tarkasti puhuttu, kaupunginjohtaja Sorvanto sanoo.

– Jos on niin, että se toteutetaan ja jos on niin, että se on patsas, se tehdään kunnolla. Sen tekee taiteilija ja tekemiseen voi mennä vaikka vuosi.

Kaupungintalo, Ylöjärvi
Eppujen patsas saattaa seistä tulevaisuudessa Ylöjärven kaupungintalon edessä.Jan Hynnä / Yle