Hyppää sisältöön

Kemin matkailubulevardi Mansikkanokalta sisäsatamaan avautuu talveksi

Lumilinnan siirtyessä Mansikkanokalle turistien kulkua Sisäsatamaan helpotetaan valaisemalla puiston läpi kulkeva väylä ja pitämällä se myös talvisin auki. Rantareitti jatkuu "matkailubulevardina" Kiikeliin asti.

Kuva: Minna Aula / Yle

Kemin kaupungin ja matkailuyhtiön suunnitelmat matkailubulevardin saamisesta keskustan ranta-alueelle etenevät.

Tulevana talvena Mansikkanokan puiston läpi kulkeva jalankulkuväylä pidetään auki ja valaistaan. Teknisen johtajan Mika Grönvallin mukaan perusteellisempi suunnittelu koko alueen valaistuksesta on käynnissä, mutta jo tänä talvena Mansikkanokan polkujen varteen aiotaan tuoda pienimuotoista koristevalaistusta.

– Sillä halutaan saada ilmettä kulkureittien varteen. Vähän samaan tyyliin kuin nyt muilla keskustan puistokaduilla olevat ledivalaistukset, Grönvall kuvailee.

Kemin Matkailu Oy:n tiedottajan Noora Barrian mukaan uudelta Lumilinnan paikalta tulee myös sisäsatamaan opastavat kyltit.

– Tämä on osa matkailubulevardin kehittämistä Kiikelistä Lumilinnalle asti. Satamassahan toimii Joulupukin satamakonttori, Jalokivigalleria ja meidän matkailutoimisto ja lisäksi Pursiseuran yrittäjän kanssa on ollut keskusteluja siitä, että josko ravintolaa pidetään auki myös talvella, Barria listaa.

Matkailuyhtiön toimisto pysyy Jalokivigallerian talossa vuoteen 2018 asti. Siihen asti myös itse gallerianäyttelyn tilanne on selvä. Pitemmälle tulevaisuuteen asiaa ei vielä ole linjattu, kertoo Barria.