Trump uhkailee oikeusjutuilla – presidenttinä hän haastaisi ahdistelusta kertoneet naiset

Lisäksi oikeusjuttujen kohteena olisivat muun muassa eräät tiedotusvälineet.

Ulkomaat
Donald Trump

Heitä on paljon. The Huffington Post -lehti (siirryt toiseen palveluun)on koonnut listan ihmisistä ja tahoista, jotka liikemies Donald Trump on uhannut haastaa oikeuteen sen jälkeen, kun hän päätti pyrkiä Yhdysvaltain presidentiksi.

Trump velloo seksuaalisen ahdistelukohun keskellä, kun useat naiset ovat syyttäneet häntä seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä.

Presidenttinä Trump haastaisi (siirryt toiseen palveluun)oikeuteen kaikki naiset, jotka ovat syyttäneet häntä julkisuudessa. Trump uhkailee oikeusjutuilla myös vastustajiaan ja tiedotusvälineitä.

Tsekkaa Trump-kellosta (siirryt toiseen palveluun), kuinka kauan on kulunut siitä, kun Trump edellisen kerran uhkasi haastaa jonkun oikeuteen. Kello käy koko ajan ja tätä kirjoitettaessa Trumpin edellisestä uhkailusta on kulunut runsaat 13 tuntia.

TV-yhtiö NBC

Trump harkitsee tv-yhtiön (siirryt toiseen palveluun) haastamista oikeuteen, koska yhtiön kautta levisi julkisuuteen lokakuun alussa yli kymmenen vuotta vanha tallenne, jossa Trump kertoo kähmivänsä naisia.

Tallenne nosti suuren kohun ja johti siihen, että Trump esitti harvinaisen julkisen anteeksipyynnön. Tässä Trumpin anteeksipyyntö:

The New York Times

Trump uhkasi haastaa liberaalin lehden oikeuteen, kun se kertoi yksityiskohtia Trumpin veronpalautuksista. Asianajajat kumosivat Trumpin uhittelun, eikä Trump ole toistaiseksi toteuttanut uhkaustaan.

Amerikka

Trump aikoo haastaa (siirryt toiseen palveluun) mantereen oikeuteen, jos hän häviää marraskuun alussa pidettävät vaalit. Trumpin lausuntoa on pidetty äänestäjien uhkailuna.

Naiset

Jos Trump valitaan Yhdysvaltain presidentiksi, Trump aikoo haastaa (siirryt toiseen palveluun)oikeuteen kaikki naiset, jotka ovat syyttäneet häntä julkisesti seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä. Toistaiseksi Trumpin uhkaus ei ole vaientanut naisia, koska useat naiset ovat kertoneet kokemuksistaan. Myös entinen Miss Suomi Ninni Laaksonen kertoo Trumpin tarranneen häntä takapuolesta vuonna 2006.

Ninni Laaksonen
Ninni Laaksonen New Yorkissa heinäkuussa 2006.Humberto Carreno / AOP

Republikaanit 

Trump on republikaanien ehdokas marraskuun alun presidentinvaaleissa, mutta se ei estä häntä uhkailemasta myös republikaaneja. Trump uhkailee (siirryt toiseen palveluun) republikaanien kansallista komiteaa oikeusjutulla, koska hän kokee tulleensa kaltoin kohdelluksi Louisianan esivaaleissa.

Ted Cruz

Texasin latinotaustainen senaattori, Cruz oli Trumpin kilpakumppani esivaaleissa. Trumpin mielestä Cruz ei voi latinotaustansa vuoksi pyrkiä Yhdysvaltain presidentiksi, minkä takia Trump uhkasi haastaa (siirryt toiseen palveluun)Cruzin oikeuteen.

Ted Cruz kädet levällään puhujapöntössä
Senaattori Ted Cruz.Shawn Thew / EPA

José Andrés

Julkkiskokki katkaisi välinsä Trumpin kanssa tämän meksikolaisia koskevien rasististen kommenttien takia. Sen jälkeen Trump uhkasi haastaa (siirryt toiseen palveluun) kokin oikeuteen.

Tony Schwartz

Trump uhkasi haastaa (siirryt toiseen palveluun) muistelmiensa kirjoittajan oikeuteen, kun Schwartz luonnehti Trumpia ääliöksi, jota ei pitäisi päästää lähellekään Valkoista taloa.

Uutistoimisto AP

Trump uhkasi haastaa AP:n oikeuteen (siirryt toiseen palveluun) yksinkertaisesti siitä syystä, että hän ei pitänyt uutistoimiston jutusta.

Lähteet: Variety, The Huffington Post, Reuters