Bookers pistää tyhjäksi jääneet pöydät alennusmyyntiin – varauskeskus tuo ravintoloiden myyntipalvelut Hämeensillalle

Kun ravintoloiden myyntipalvelut menevät normaalisti nettiin, tamperelaisyrittäjä tuo ne Tampereen keskeisimmälle paikalle.

Pöytävaraukset
Sami Lappalainen Bookersin edessä
Sami Lappalainen sanoo kaivanneensa itse Bookersin tapaista piipahtamispaikkaa Hämeenkadulle.Elina Nieminen / Yle

Tamperelaisten laaturavintoloiden pöytiin voi päästä pian syömään melkoisilla alennuksilla. Sen mahdollistaa Hämeenkadulla, Tampereen Teatterin talossa tällä viikolla avattava ravintolainfo, myyntipalvelu ja pöytävarauskeskus Bookers.

Idean isä on Sami Lappalainen, muun muassa Gastropubeista ja Nordic Brewery -panimosta tuttu yrittäjä.

– Kun kaikki varaukset ja myyntipalvelut menevät nettiin piiloon, me tuomme ne asiakkaan ulottuville Tampereen keskeisimmälle paikalle Hämeensillalle, hän kertoo.

Bookersin naapurista löytyvät Kulttuurimyymälä Aplodi, Lippupiste ja Tampereen Matkailuneuvonta.

– Yhteistyötä niiden kanssa tulee varmasti. Ja jo nyt muodostamme yhdessä mainion palvelusuoran, jossa Tampereen matkailuinfon, teatteriliput ja ravintolavarauksen saa samalla kertaa kätevästi, Lappalainen sanoo.

Äkkilähtö ravintolailtaan

Bookers tarjoaa asiakkaalle uutuutena teatteri- ja matkatoimistomaailmasta lainatut äkkilähdöt. Ravintolatoimintaan vietynä se tarkoittaa, että varauskeskus välittää samalle illalle myymättä jääneitä pöytiä tuntuvin alennuksin. Päivän tarjoukset löytyvät näyteikkunasta ja uusia voi tulla vielä iltapäivälläkin.

– Ravintola voi laittaa meille viestin, että kahdeksalta olisi pöytä vapaana neljälle ja ruuista saa 30 prosentin alennuksen, Lappalainen kertoo.

– Tämä on ravintoloille hyvä tapa saada asiakkaita hiljaisille hetkille. Eikä asiakkaiden tarvitse soitella moneen paikkaan ja kysellä, onko tilaa.

Tämä on ravintoloille hyvä tapa saada asiakkaita hiljaisille hetkille. Eikä asiakkaiden tarvitse soitella moneen paikkaan ja kysellä, onko tilaa.

Sami Lappalainen

Äkkilähtöjen lisäksi Bookersissa on perinteinen myyntipalvelu, josta voi käydä varaamassa pöydän seurueelle tai vaikkapa viinitastingin työporukalle. Paikasta saa myös tietoa erilaisista ravintoloista ja niiden ohjelmatarjonnasta.

Myöhemmin Bookersiin on tulossa pystybaari, jonne voi piipahtaa kahville tai lasilliselle.

Bookersissa ovat alkuvaiheessa mukana Lappalaisen Winresta- ja Vinoteca-yhtiöiden yksitoista ravintolaa sekä ravintola C, Piemonte ja kangasalalainen Ravintola Paakari. Jatkossa palvelun piiriin otetaan muitakin yksityisiä laaturavintoloita Tampereelta ja lähiseudulta.

– Ja vaikka ringissämme ei ole mukana esimerkiksi kiinalaista ravintolaa, pyrimme neuvomaan sellaiseenkin, Lappalainen lupaa.

– Toivon, että ihmiset piipahtavat Bookersiin ja tästä tulee muutaman vuoden kuluttua tamperelaisen ravintolatiedon keskus.