1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. delfiinit

Aurinkoa, linnunlaulua ja oikea myrsky – Särkänniemen delfiinit nauttivat Kreikan "ihmeistä"

Tampereelta Attica Parkiin lennätetyt delfiinit ovat kouluttajan mukaan sopeutuneet uuteen kotiinsa pelättyä paljon paremmin ja esiintyneet jo viikkoja uuden laumansa kanssa.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Atticaan siirretyt Särkänniemen delfiinit ovat sopeutuneet uusiin oloihin paljon paremmin kuin etukäteen pelättiin, vakuuttaa Kreikasta tavoitettu delfiinien kouluttaja Jarno Sainio.

– Hyvin ovat delfiinit voineet, suorastaan erinomaisesti.

Veera on säilyttänyt asemansa uuden lauman pomona, mutta nykyään kaikki uivat keskenään, kertoo Jarno Sainio.

– Kyllä Veera ja Delfi ovat enemmän keskenään ja kaikki muut, kuusi poikaa, uivat vähän enemmän sekaisin. Mutta kyllä Delfikin siellä monesti käy kääntymässä. Niitä näkyy jo vähän sekapareina, mikä on aina hyvä.

Tamperelaisten kouluttajien ja hoitajien vierailut jatkuvat Sainion mukaan vielä jonkin aikaa.

– Aktiivisemmin käydään suurin piirtein marraskuun loppuun ja sitten tarvittaessa. Vähän miten sovitaan.

Esitykset alkaneet

Ilmastosta ei tullut ongelmaa Särkänniemen nelikolle. Kuumuus ei niinkään ole haitannut, auringonpaisteeseen on sen sijaan pitänyt totutella, sanoo Sainio.

– Tottumista on vaatinut se, että aurinko paistaa korkealta suoraan.  Auringonvarjoa on ollut tarjolla.  Ja nythän täällä alkavat ilmat jo viilenemään eikä aurinko paista ihan joka päivä.

Delfiinit ovat jo päässeet esiintymään ja vastaanotto on ollut hyvä, kehaisee Jarno Sainio.

– Kyllä on esiinnytty jo muutama viikko. Puitteet on hyvät, altaat on hienot ja isot. On aina mukavaa, kun on kahdeksan eläintä mukana esityksissä. On ihmisillä enemmän katsottavaa.

Paljon uusia virikkeitä

Delfiinien ensimmäiset kaksi kuukautta Kreikassa ovat Jarno Sainion mukaan olleet täynnä uusia virikkeitä. Ihmetystä ovat tuoneet luonnonvoimat.

– Avoin taivas ja linnut laulavat ja vettäkin välillä sataa. Kaikkia uusia juttuja.

Koettu on jo ensimmäinen kunnon myrskykin.

– Kyllä siellä varmaan on altaissa vähän mietitty, että mitä tämä oikein on. Kyllä ne yleensä tuppaavat tykkäämään, kun toteavat, ettei ole mitään vaaraa.