Lapin kamariorkesteri löysi vihdoin 2. konserttimestarin

Lapin kamariorkesterilla oli yllättävän kova työ löytää 2. konserttimestari kaikesta orkesterin keräämästä maailmanmaineesta huolimatta. Ilmeisesti Rovaniemi on vieläkin aika kaukana maailman halutuimmista musiikkipiireistä.

kamarimusiikki
Lappi kámmárorkester
Korundi

Lapin kamariorkesteri on joutunut tekemään yllättävän paljon töitä uuden 2. konserttimestarin löytämiseksi, vaikka kamariorkesteri on nauttinut kovaa kansainvälistä suosiota jo pitkään. Lapin kamariorkesterille valitaan toista konserttimestaria ensimmäisen konserttimestarin Reetta Katajan rinnalle, kun pitkäaikainen 2. konserttimestari Renata Mojzer luopuu konserttimestarin tehtävistä.

Viime keväänä kamariorkesterin koesoitossa kävi viisi konserttimestariksi mielivää viulistia, mutta kukaan heistä ei läpäissyt kamariorkesterin koesoittoa. Tänä syksynä haku aloitettiin uudelleen, ja viime viikon perjantaina järjestettiin toinen koesoittokierros.

Ilmeisesti Rovaniemi koetaan edelleen kaukaiseksi paikaksi, jonne ei lähdetä soittamaan ihan niin helposti, sanoo Lapin kamariorkesterin 1. konserttimestari Reetta Kataja.

– Mä luulen, että se kuitenkin vaatii tietynlaista uskallusta. Maailmankartalla näyttää siltä, että me ollaan siellä jossain pohjoisessa ja onko siellä poroja. Semmonen tietynlainen rohkeus pitää olla. Mutta on hyvä, että ne koesoittajat näkevät tämän fantastisen salin ja Korundi-rakennuksen ja tapaavat soittajia.

Perjantain koesoitossa oli mukana seitsemän viulistia. Koesoitosta pääsi läpi lopulta peräti kaksi soittajaa, yksi Suomesta ja toinen ulkomailta, ja valinta tehdään nyt heidän väliltä. Konserttimestarin valinta riippuu vielä Rovaniemen kaupungin päätöksistä sekä siitä, miten soittajan koeaika sujuu orkesterissa.

Konserttimestarit vastaavat orkesterin harjoituttamisesta, ja he voivat myös johtaa orkesterin soittoa konsertissa ilman kapellimestaria.