1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappajärvi

Kylpylähotelli Kivitippu saatiin vihdoin myytyä Lappajärvellä

Kolme yritystä ja Lappajärven kunta perustavat yhtiön, joka ostaa Kivitipun kiinteistön. Järviseudun matkailun veturi halutaan nostaa uudelleen jaloilleen.

Lappajärvi
Kivitippu
Lomayhtymän omistama kylpylähotelli Kivitippu perustettiin Lappajärven rannalle vuonna 1989. Syksyllä 2015 se muuttui turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi.Pasi Takkunen / Yle

Kylpylähotelli Kivitippu on myyty Lappajärvellä. Kolme yritystä ja Lappajärven kunta tekivät tällä viikolla Kivitipusta tarjouksen perustettavan yhtiön lukuun. Lomayhtymä ry, Lomayhtymä Finland Oy ja päärahoittaja Nordea hyväksyivät tarjouksen tänään. Kunta on mukana viidenneksen osuudella.

– Keväästä asti tämän asian ympärillä on väännetty. Slilloin Lappajärven valtuusto teki päätöksen siitä, että voitaisiin perustaa yhtiö, joka ostaisi Kivitipun ja että unnan osuus olisi yhtiössä 20 prosenttia, kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi selvittää taustoja.

– Kesän aikana ilmestyi kuitenkin tahoja, jotka olivat kiiinnostuneita ostamaan Kivitipun eli siinä ryhdyttiin pyytämään isompia kaloja. Niin siinä sitten kuitenkin kävi, että yksi toisensa jälkeen kariutui näistä suunnitelmista.

– Kaivoimme sitten alkuperäisen ajatuksen esiin. Kokoustimme maanantaina ja päätimme tehdä tarjouksen, Lehtiniemi jatkaa.

Yrittäjät lähialueelta

Kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi on vielä vähäsanainen, eikä paljasta tarjouksen tehnyttä yritysrypästä. Asianosaiset lupaavat kertoa suunnitelmiaan Kivitipusta ensi keskiviikkona.

– Sen verran voin paljastaa, että yrittäjien osalta mistään yleisesti näissä asioissa pyörivistä porukoista ei ole kyse. Yrittäjät tulevat lähialueelta ja heillä on paikallista kiinnostusta nostaa Kivitippu uudestaan jaloilleen. Tämä tehdään halusta pelastaa matkailun veturi paikkakunnalla, Tuomo Lehtiniemi kuvaa.

Kylpylähotelli Kivitipussa on viimeksi toiminut turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus, jonka toiminta päättyi elokuussa.

Lue seuraavaksi