1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Savo

Keskon kauppamuutosten aikataulu tarkentuu joulukuussa – seitsemän myymälää Pohjois-Savossa odottaa vielä K-market-kylttejä

Kesko osti alkuvuodesta Suomen Lähikaupan ja muuttaa nyt Siwa- ja Valintatalo-myymälöitä K-marketeiksi. Marraskuussa muutoksia tehdään Varkaudessa ja Iisalmessa.

Pohjois-Savo
K-Marketiksi muuttuva Valintatalo Kuopion Saaristokaupungissa.
Keijo Salokangas / Yle

Kauppakonserni Kesko hioo vielä aikataulua, jolla se muuttaa Pohjois-Savon loputkin Siwa- ja Valintatalo-myymälät K-marketeiksi.

Tämän vuoden viimeiset muutokset tehdään lähiviikkoina Varkaudessa ja Iisalmessa. Ensi viikon torstaina 3. marraskuuta K-marketiksi muuttuu Varkauden Kyllikinkadun Siwa ja viikko sen jälkeen Atolantien Siwa. 17. marraskuuta on Iisalmen Makkaralahden Siwan vuoro.

Kesko kertoo seuraavien myymälämuutosten aikataulusta joulukuussa. Muutosta odottaa maakunnassa vielä viisi Siwaa ja kaksi Valintataloa. Kaupoista viisi on Kuopiossa, yksi Rautalammilla ja yksi Rautavaaralla.

Siwat Suonenjoella ja Varpaisjärvellä ovat sen sijaan myyntilistalla, kuten kilpailu- ja kuluttajavirasto kaupan ehdoksi edellytti. Keskolle Pohjois-Savossa siirtyneistä Siwa-myymälöistä kolme on lakkautettu, kaikki Varkaudesta. Uusia lakkautuksia ei ole ainakaan tässä vaiheessa tiedossa.

Pohjois-Savossa K-marketiksi muutetuista myymälöistä yksikään ei ole vielä kauppiasvetoinen. Ne kuitenkin muuttavat kauppiasvetoisiksi kahden vuoden sisällä.

Lue seuraavaksi