Clintonin kampanjan puheenjohtaja vaatii lisätietoa FBI:n tutkimuksista

FBI tutkii Clintonin avustajan koneelta löytyneitä sähköposteja

USA:n presidentinvaali
Hillary Clinton.
Hillary Clinton vaalitilaisuudessa Miamissa 11. lokakuuta.Cristobal Herrera / EPA

Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin vaalikampanjan puheenjohtaja John Podesta vaatii, että FBI:n on välittömästi annettava yksityiskohtaiset tiedot siitä, mitä FBI on parhaillaan tutkimassa liittyen Clintonin sähköposteihin.

Podesta sanoo olevansa varma, että FBI ei löydä tutkimuksissaan mitään uutta tietoa. FBI ei ole ilmoittanut, kuinka pitkään aikoo tutkia posteja.

Myös Hillary Clinton itse sanoo olevansa luottavainen, eikä usko FBI:n löytävän uutta tietoa heinäkuisen yhteenvetonsa jälkeen.

Sähköpostit avustajan koneelta

FBI:n tutkittavina olevat sähköpostit löytyivät Clintonin avustajan Huma Abedinin ja hänen puolisonsa Anthony Weinerin takavarikoidulta koneelta.

FBI on jo aiemmin tutkinut Clintonin sähköpostin käyttöä. Hänen epäillään lähettäneen ulkoministeriaikanaan salaisia tietoja henkilökohtaisesta sähköpostistaan. Hallinnon sääntöjen mukaan salaisia tietoja voidaan lähettää vain hallinnon omista, turvallisiksi todetuista sähköposteista.

Aiemmassa tutkinnassa todettiin Clintonin syyllistyneen varomattomuuteen, mutta virheitä ei katsottu niin vakaviksi, että niitä olisi viety oikeuteen.

Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat alle kahden viikon kuluttua. Republikaanien ehdokas Donald Trump on omassa kampanjassaan vahvasti tuonut esiin Clintonin väitetyn varomattomuuden.

Lisätty klo 02.13: Clintonin oma mielipide tutkinnasta.

Lähteet: Reuters, AP