1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Näyttelijä Pentti Siimes muistetaan mm. Komisario Palmuista – katso Yle Areenassa

87-vuotiaana kuollut Pentti Siimes tunnetaan useista elokuva- ja televisiorooleista.

viihde
Kaasua, komisario Palmu! -videon kansikuva.
(1961) Mika Waltarin romaaniin "Kuka murhasi rouva Skrofin?" perustuva dekkarielokuva. O: Matti Kassila. N: Joel Rinne, Matti Ranin, Leo Jokela, Pentti Siimes, Elina Salo, Risto Mäkelä.

Uutistoimisto STT on kertonut sunnuntaina, että näyttelijä Pentti Siimes on kuollut. Näyttelijän omaiset vahvistivat tiedon STT:lle.

Pentti Siimeksen teatteriura ulottuu usealle vuosikymmenelle ja lisäksi hän näytteli useissa kotimaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Elokuvista hänen roolinsa Tuntemattoman sotilaan Määttänä on yksi muistetuimmista.

Yle Areenassa on tarjolla kaksi Suomi-klassikoihin lukeutuvaa elokuvaa, joissa Siimeksellä on tärkeä rooli. Kaasua, komisario Palmu -elokuvassa Siimes näyttelee rappiotaiteilija Kurt Kuurnaa ja Tähdet kertovat, Komisario Palmu -elokuvassa hänellä on toimittaja Nopsasen rooli.

Tähdet kertovat, komisario Palmu -videon kansikuva.
(1962) Komisario Palmu tutkii Tähtitorninmäeltä löytyneen ruumiin arvoitusta. O: Matti Kassila. N: Joel Rinne, Matti Ranin, Leo Jokela, Aino Mantsas, M.-L. Soinne, Pentti Siimes, Pia Hattara.
Lue seuraavaksi