1. yle.fi
  2. Uutiset

Heikki Kinnunen muistelee edesmennyttä Pentti Siimestä: Olen oppinut häneltä paljon ja jakanut muillekin

Näyttelijä Heikki Kinnusen mukaan Pentti Siimes oli ehdottomasti yksi sukupolvensa lahjakkaimpia näyttelijöitä.

kulttuuri
Pentti Siimes
Pentti SiimesJari Tertti / AOP

Pitkän näyttelijäuran teatterissa, televisiossa ja elokuvissa tehnyt Pentti Siimes kuoli torstai-iltana pitkän sairauden jälkeen.

Näyttelijä Heikki Kinnuseen edesmennyt Siimes ja varsinkin hänen ammattitaitonsa tekivät syvän vaikutuksen.

– Voin sanoa, että olen oppinut häneltä erittäin paljon. On monia asioita, joita en pysty nyt siteeraamaan mutta joita olen käyttänyt omassa ammatissani – kertonut ja jakanut muille, Kinnunen muisteli lauantai-iltana.

Kinnusen ja Siimeksen urat kohtasivat muun muassa Kansallisteatterissa ja Pertti "Pertsa" Reposen viihdeohjelmissa. Yhteisiä projekteja olivat myös Vääpeli Körmy -elokuvat 1990-luvulla.

Kinnusen mukaan Siimes oli lahjakas monella tapaa ja hänellä oli ominaisuuksia, joita näyttelijä tarvitsee sekä teatterin lavalla että elokuvissa.

– Siimes oli erittäin älyllinen, analysoiva, mutta myös niin kuin hyvän näyttelijän pitää olla herkkä. Hän oli niin sanottu hyvä näyttelijä, erittäin monipuolinen.

– Lähinnä mieleen jäi hänen ammattitaitonsa, jota kunnioitin kovasti.

Kinnunen oli omien sanojensa mukaan vielä nuori mies, kun hän tapasi Siimeksen ensi kertaa työn merkeissä. Kinnusen mukaan nuorelle miehelle oli upeaa tavata tällainen henkilö.

Kinnunen ei suostu muistelemaan kommelluksia vuosien varrelta, vaan haluaa korostaa Siimeksen lujaa ammattitaitoa ja monipuolisuutta.

– Hän osasi sekä teatteri- että elokuvanäyttelemisen. Komisario Palmuissa hän oli aivan upea.

Lue seuraavaksi