1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maanjäristykset

Suomalainen koki maanjäristyksen Roomassa – "Ei tuntunut ulkona, sisällä kattokruunut heiluivat"

Italiassa töissä olevan Ari Pihlavan mukaan ihmiset hämmästyivät uusimman maanjäristyksen tärinää Roomassa asti.

Ari Pihlava tunsi järistyksen. Kuva: Ari Pihlava

Voimakkuudeltaan 6,6 magnitudin järistys tuntui Roomassa heikkona värähtelynä.

– Itse asiassa tunsin sen aika huonosti, koska olin ulkona kaduilla kävelemässä. Mutta kun astuin sisälle hotelliin hakemaan asiakkaita, niin siellä henkilökunta oli hyvin pelästyneen oloista. Esimerkiksi kattokruunut heiluivat ja järistys oli hyvin tuntuva ja näkyvä, kertoo Roomasta tavoitettu B-Italian ryhmämatkaspesialisti Ari Pihlava.

Järistyksen keskus sijaitsi 68 kilometriä Perugiasta kaakkoon, Norcian pikkukaupungin lähellä. Roomassa näkyvin merkki järistyksestä on kaupungin metroliikenteen pysäyttäminen.

– Siellä tarkistetaan onko mahdollisia vaurioita maan alla. Se on ehkä näkyvin merkki järistyksestä.

Pihlavan mukaan hänen asiakkaansa eivät järistystä juurikaan huomanneet. Sen sijaan tavalliset roomalaiset ovat reagoineet järistykseen aika järkyttyneesti.

– He ovat hyvin pelästyneitä ja hämmästyneitä, koska järistyksiä on ollut nyt niin usein, Pihlava jatkaa.

Lisäksi monet ovat huolestuneita järistysalueella asuvista sukulaisistaan. Huolta lisää se, että ensimmäisten kuvien perusteella Norcian kaupungin tuomiokirkko olisi osittain romahtanut. Kuolonuhreja järistys ei ilmeisesti ole vaatinut.

Paikallisten tiedotusvälineitten mukaan järistys on tuntunut Italian koko saappaanvarren muotoisella alueella pohjoisesta etelään. Rooma on noin 170 kilometrin päässä järistyksen keskipisteestä.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka