Aleppossa taistellaan talo talolta

Syyrian hallitus sanoo kapinallisten ampuneen myrkkykaasua siviilialueelle. Kapinalliset kiistävät syytöksen ja syyttävät samasta syystä armeijaa. Yli 30 ihmistä on hoidettavana.

Ulkomaat
Taisteluja Aleppossa.
Taisteluja Aleppossa 29. lokakuuta.Reuters-TV

Syyrian kapinalliset ovat jatkaneet kolmatta päivää hyökkäystään murtaakseen armeijan saarron Aleppon kaupungin itäosan ympäriltä.

Hyökkäys kohdistuu hallituksen hallussa olevaan al-Hamdaniyan kaupunginosaan, joka erottaa kapinallisten hallussa olevan maaseudun ja kaupungin länsiosan saarretusta alueesta.

Hyökkäyksensä aluksi kapinalliset ampuivat raketinheittimillä armeijan asemia. Tämän jälkeen hyökkäys on edennyt hitaasti talo talolta.

Alueella on edelleen siviilejä, jotka yrittävät suojautua talojen kellareihin. Hyökkääjät vakuuttavat, ettei aseettomia ihmisiä ammuta. Tulituksessa on silti kuollut kolmen päivän aikana ainakin 41 siviiliä, joista 16 lapsia.

YK:n Syyrian erityisedustaja Staffan de Mistura on kauhistunut siviilialueelle ammuttujen rakettien suuresta määrästä. Tätä voi pitää sotarikoksena, de Mistura muistutti.

Hyökkääjien joukossa on niin maltillisia kapinallisia, kuin myös Fateh al-Shamin rintaman jihadistejä. Tämä ryhmä tunnettiin aiemmin Syyrian al-Qaidana ja nimellä al-Nusran rintama. Nykyään Fateh al-Shamin rintama on irtautunut al-Qaidasta, vaikkakin pitäytyy ääri-islamismissa.

Armeija kertoi tänään, että kapinalliset ampuivat hyökkäyksensä yhteydessä kloorikaasua. Kapinalliset kiistivät tämän ja syyttivät kaasuaseen käytöstä armeijaa.

Ihmisoikeusjärjestö The Syrian Observatory for Human Rights vahvistaa, että yli 30 ihmistä on hoidettu tukehtumisoireiden takia. Järjestö ei kuitenkaan pysty sanomaan, mistä oireet johtuivat.

Taisteluja Aleppossa.
Taisteluja Aleppossa 29. lokakuuta.Reuters-TV

Lähteet: Reuters, AP, AFP