Insestistä tuomittu isä tyytyy tuomioonsa – ei valita hovioikeuteen

Tyttärensä seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu mies ei valita Rovaniemen hovioikeuteen. Oulun käräjäoikeus tuomitsi miehelle kahdeksan vuoden vankeustuomion.

rikokset
Oulun käräjäoikeuden pääkäsittely insestijutussa 2610.2016. Asianajaja, kasvonsa peittänyt syytetty ja tulkki.
Asianajaja Kari Eriksson vastasi maanantaina päämiehensä puolesta, että käräjäoikeuden langettama tuomio oli oikeudenmukainen.Tiina-Leena Kurki / Yle

Oulun käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona 26. lokakuuta 51-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen miehen kahdeksan vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Käräjäoikeus katsoi, että mies oli käyttänyt tytärtään seksuaalisesti hyväkseen vuosina 1999 – 2008. Tyttö oli tekojen alkaessa yhdeksänvuotias. Hän tuli raskaaksi, hänelle tehtiin abortteja ja hän synnytti isälleen myös lapsen.

Lisäksi oikeus velvoitti isän maksamaan korvauksia tyttärelleen 40 000 euroa.

Tuomio oikeudenmukainen

Miehen asianajajaksi määrätty Kari Eriksson kertoo, että mies tyytyy käräjäoikeuden tuomioon myös korvausten osalta.

– Katsomme, että käräjäoikeuden tuomio on oikeudenmukainen suhteessa tekoon ja rangaistuskäytäntöön, asianajaja Eriksson kommentoi maanantaina puolen päivän jälkeen.

Kihlakunnansyyttäjä Sari Kemppainen vaati miehelle kahdeksan vuoden vankeustuomiota. Maksimirangaistus törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on 10 vuotta vankeutta.

Oulun käräjäoikeudessa käsiteltiin 26. lokakuuta poikkeuksellista seksuaalirikosjuttua, jossa isä tuomittiin tyttäreensä kohdistuneista seksuaalisista hyväksikäytöistä vankeuteen. Asiassa oli poikkeuksellista myös oikeudenkäynnin julkisuus, sillä tytär halusi julkista käsittelyä.