1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kotimaiseen rockmusiikkiin erikoistuva radiokanava livahti markkinoille tänään

Suomalainen radiokenttä on saanut tänään uuden valtakunnallisen kanavan Radio SuomiRockin. Kaikessa hiljaisuudessa rakennettu kanava soi 14 taajuudella Helsingistä Rovaniemelle. Kanavan taustalta löytyy saksalainen mediajätti Bauer Media Group.

kulttuuri
Matti Mäki-Kokkila on äänessä Radio SuomiRockin iltapäivissä.
Matti Mäki-Kokkila on äänessä Radio SuomiRockin iltapäivissä.Bauer Media Oy

Uuden radion kuuluvuusalueella asuu noin kolme ja puoli miljoonaa suomalaista. Kanava keskittyy nimensä mukaisesti soittamaan suomalaista rockmusiikkia.

– Monille suomirock sanana liittyy 70-80-lukuihin. Keskitymme nyt todistamaan miten mahtavaa rockmusiikkia Suomessa on tehty 90-luvulta tähän päivään, linjaa Bauer Median sisältöjohtaja Hermanni Seppälä.

Rock ja pop on kuitenkin kaksi aika erilaista asiaa.

Hermanni Seppälä

Suomirockin nykyisiksi lipunkantajiksi uusi radio nostaa Haloo Helsingin ja Apulannan kaltaiset yhtyeet, joiden suosio täyttää jopa jäähallit. Uutuuskanava haluaa tarjota eurohittien, suomiräpin ja iskelmien sijaan suomirockia laajalla skaalalla. Nettisivuston yleisökisassa kanava kysyy kansalta suomirockin suosikkibiisejä ja huomauttaa erikseen, että nyt ei etsitä räppiä.

Nimi liippaa läheltä Radio SuomiPoppia

Suomen radiokentästä löytyvät jo kanavat Radio Suomi, Radio Rock ja Radio SuomiPop. Kaikkien kanavien vertailussa ykkösenä jatkaa Ylen Radio Suomi. SuomiRock -kanavan nimeä Hermanni Seppälä ei tunnusta kiusanteoksi Nelonen Median Radio SuomiPopille, joka on ohittanut Bauer Median omistaman Radio Novan Suomen suosituimpana kaupallisena radiokanavana.

– Haluttiin antaa kanavalle nimi, joka ilmentää suomalaisuutta ja kertoo mistä kanavassa on kysymys. Rock ja pop on kuitenkin kaksi aika erilaista asiaa.

Hermanni Seppälän mukaan SuomiRockin toimituksen koko on kuusi henkilöä. Juontajina aloittivat Radio Cityltä ja Iskelmältä tutut Matti Mäki-Kokkila ja Janne Leipijärvi. Mäki-Kokkila juontaa iltapäivät ja Leipijärvi aamut. Kanavapäällikkönä toimii Jani Rajalin.

Radio Jyväskylä jyrättiin uuden kanavan alle

Uusi kanava rakentuu pääosin Liikenneministeriön viime lupakierroksella myöntämiin radiotaajuuksiin. Kuuluvuusalueena on 14 kunta- ja kaupunkialuetta: Hausjärvi, Helsinki, Hollola (Lahti), Hämeenlinna, Jyväskylä, Kaarina (Turku), Kotka, Kouvola, Lohja, Oulu, Rovaniemi, Salo, Tornio, Ulvila ja Ylöjärvi. Lisää taajuuksia kanava aikoo hankkia, jos niitä tulee vapaille markkinoille.

Jyväskylässä uudelle ketjulle ei ollut vapaata kanavaa, joten Radio Jyväskylä lopettiin pikavauhtia viime viikonloppuna. Paikallisradion pioneereihin lukeutuvan radion lopettamispäätöstä sisältöjohtaja Hermanni Seppälä pahoittelee.

Tulemme toki tekemään paikallista sisältöä Jyväskylässä.

Hermanni Seppälä

– Radio Jyväskylä on ollut meillä pitkään, mutta taloudellista ja tuotannollista syistä vaihdoimme sen tilalle tällä erää uuden kanavan. Tulemme toki tekemään paikallista sisältöä Jyväskylässä ihan samana tapaan kun teemme Iskelmän ja Cityn taajuuksille eri puolilla Suomea.

Paikallisen sisällön tarkemman määrittelyn Bauer Media tekee lähiviikkoina

Bauer Media Oy:n radiokanavia ovat Radio Nova, Iskelmä, KISS, Radio City, Radio Pooki, Play Radio ja Voice.fi. Bauer Media Oy kuuluu Bauer Media Groupiin, joka on Hampurista johdettu Euroopan suurin radiotalo.

Lue seuraavaksi