Kouvola ei kiirehdi kantaansa Kymenlaakson Sähkön osakekaupoista

Kouvola ei ole tehnyt määräaikaan mennessä päätöstä siitä, salliiko se Kotkan myydä Kymenlaakson Sähkön osakkeita takaisin yhtiölle. Kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäen mukaan Kouvola ei ole pitänyt asiaa kiireellisenä. Valtaosa muista omistajakunnista suhtautuu asiaan myönteisesti.

Kouvola
Kymenlaakson Sähkön työntekijä
Jaakko Mäntymaa / Yle

Kouvola lykkää päätöstä Kymenlaakson Sähkön osakekaupoista.

Kotka haluaa myydä osan omistamistaan sähköyhtiön osakkeista parantaakseen omaa talouttaan. Kauppa edellyttää kaikkien osakaskuntien hyväksynnän.

Kymenlaakson Sähkö sai maanantain määräraikaan mennessä kahdeksalta kunnalta myönteisen kannan kauppojen toteuttamiseen. Kauppojen kannalla ovat Askola, Hamina, Kotka, Lapinjärvi, Luumäki, Myrskylä, Pukkila ja Virolahti.

Lisäksi Orimattilassa, Hollolassa ja Loviisassa kaupunginhallituksille tehdyt esitykset ovat kauppojen kannalla. Asiat ovat näissä kunnissa käsittelyssä maanantai-iltana.

Ainoastaan Kouvola ei ole tehnyt päätöstä suuntaan tai toiseen. Kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäen mukaan Kouvola ei ole pitänyt asiaa kiireellisenä.

Osakkeen arvoon ei muutosta

Kouvolassa asia oli kaupunginhallituksen käsittelyssä syyskuussa. Se palautettiin kuitenkin uudelleen valmisteltavaksi, koska toimialueella oli aloittanut uusi sähkönmyyntiyhtiö Karhu Voima. Kymenlaakson Sähkössä nähtiin tuolloin tarpeellisena arvioida muuttuneen markkinatilanteen vaikutukset uudelleen.

Yhtiön näkemyksen mukaan muuttunut markkinatilanne ei ole vaikuttanut esimerkiksi arvioon osakkeiden käyvästä hinnasta. Yhden osakkeen hinta kauppojen toteutuessa olisi edelleen 1000 euroa.

Kymenlaakson Sähkö oli pyytänyt omistajakuntia päättämään asiasta lokakuun loppuun mennessä.