1. yle.fi
  2. Uutiset

Seppo Pirttikoski jatkaa Ilmajoen kunnanjohtajana

Ilmajoen kunnanhallitus antoi kunnanjohtaja Seppo Pirttikoskelle kirjallisen varoituksen ja ohjasi hänet työterveyshuoltoon.

Ilmajoki
Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski.
Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski.Pasi Takkunen / Yle

Ilmajoen kunnanhallitus on kuullut maanantaina rattijuopumuksesta epäiltyä kunnanjohtajaansa Seppo Pirttikoskea. Pirttikoski saa jatkaa virassaan Ilmajoen kunnanjohtajana. Kunnanhallitus päätti antaa Pirttikoskelle kirjallisen varoituksen ja ohjata hänet työterveyshuoltoon.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Tuomikoski kertoo, että päätös ei ollut yksimielinen, mutta ratkaisusta ei kuitenkaan äänestetty. Tuomikosken mukaan Pirttikoski voi jatkaa tehtävässään välittömästi heti huomisesta tiistaista lähtien.

Seppo Pirttikoski jäi kiinni rattijuopumuksesta vajaa pari viikkoa sitten. Pirttikosken rattijuopumuslukema ylitti tuolloin törkeän rattijuopumuksen rajan eli oli siis enemmän kuin 1,2 promillea.

Pirttikoski on tuomittu rattijuopumuksesta aikaisemminkin alkuvuodesta 2014.

Seppo Pirttikoski valittiin Ilmajoen kunnanjohtajaksi vuonna 2004. Sitä ennen hän oli Ylihärmän kunnanjohtaja. Pirttikoski oli Suomen Keskustan ehdokkaana vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Hän sai vaaleissa yli kolmetuhatta ääntä.

Artikkeliin on lisätty kunnanhallituksen puheenjohtajan kommentit 31.10.2016 klo 20.52.

Lue seuraavaksi