Kaksi nuorta kuoli ampumavälikohtauksessa Göteborgissa

Ruotsin poliisi on käynnistänyt tapauksen johdosta murhatutkinnan.

Ulkomaat
Kartta Göteborgin sijainnista.
Yle Uutisgrafiikka

Kaksi nuorta miestä on kuollut ampumavälikohtauksessa Göteborgin Frölundan kaupunginosassa, kertovat ruotsalaismediat. Toisen miehen kerrotaan olleen 20-vuotias ja toisen teini-ikäinen.

Poliisi eristi melko laajan alueen ampumapaikan ympäristössä ja on nyt käynnistänyt alustavan tutkinnan kahdesta murhasta. Poliisi keräsi runsaasti todistajalausuntoja, mutta pyytää edelleen lisää tietoja ja havaintoja tapaukseen liittyen. Poliisin mukaan ketään ei ole toistaiseksi otettu kiinni tai pidätetty epäiltynä tapaukseen liittyen.

Huono sää vaikeutti poliisin tutkimuksia. Rankkasateen vuoksi poliisit yrittivät suojata jälkiä teltoilla teknisten tutkimusten vuoksi.

Ruotsin television, SVT:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan alueen asukkaat kertovat kuulleensa parikymmentä laukausta. Osa kertoi tulituksen kuulostaneen automaattiaseen ammunnalta. Poliisin mukaan ampujia olisi ollut kaksi.

Poliisi sai hälytyksen tapahtuneesta maanantai-iltana kello 20:26 Ruotsin aikaa. Tapahtumapaikalta on nähty poistuvan kaksi miestä mopoilla, mutta vielä ei ole tiedossa, liittyvätkö he tapaukseen.

Ruotsin poliisi on käynnistänyt tapauksen johdosta erityistutkinnan, mikä oikeuttaa laajoihin etsintöihin alueella.