1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pääomatulot

Pohjoisen Elektrobit-miljonäärit suurituloisimpien kärjessä

Kuuden suurituloisimman suomalaisen joukossa on peräti neljä pohjoispohjalaista henkilöä. Pohjoisen Suomen miljonäärit jättivät 7.sijalle pankkivaikuttaja Björn Wahlroosin.

Juha Hulkolle kertyi viime vuonna eniten pääomatuloja. Kuva: Hannu Karjalainen / Yle

Yrityskaupat nostivat pohjoispohjalaisia vuonna 2015 Suomen eniten tienaavien kärkeen. Kuuden suurituloisimman joukossa on peräti neljä henkilöä, kaikki miehiä.

Eniten pääomatuloja vuonna 2015 sai Juha Olavi Hulkko, kaikkiaan 45,3 miljoonaa euroa. Hän on ohjelmisto- ja elektroniikkasuunnitteluun erikoistuneen Elektrobitin yksi kolmesta perustajasta.

Suomen kuuden kärkeen yltävät myös Kai Hilden, Paavo Veikkolainen ja Eero Halonen. Kaikkein osalla kyse on pääomatuloista, jotka tulivat pääosin Elektrobitin yrityskaupasta. Elektrobit myi kesällä 2015 Automotive-liiketoimintansa saksalaiselle Continentalille 600 miljoonalla eurolla. Suurin potti, yli 60 miljoonaa euroa, napsahti yhtiön perustajiin lukeutuvalle Juha Hulkolle.

Suomen kolmantena on Kai Jalmari Hildén 31,3 miljoonan euron pääomatuloillaan, ja viidentenä Paavo Erkki Olavi Veikkolainen, 22,6 miljoonaa euroa ja kuudentena Eero Juhani Halonen 21,5 miljoonaa euroa pääomatuloja.

Sammon, Nordean ja UPM:n hallituksen puheenjohtaja Björn Arne Christer Wahlroosin pääomatulot oliat 19,6 miljoonaa euroa. Hän on pääomatulolistalla sijalla seitsemän.

Verotiedot vuodelta 2015 julkaistiin aamulla.