1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ilmajoki

Kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski: Kestän tämän paineen, elämän punainen lanka on löytynyt

Rattijuopumuksesta kärähtänyt Seppo Pirttikoski on helpottunut, että voi jatkaa virassaan Ilmajoen kunnanjohtajana.

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Pari viikkoa sitten rattijuopumuksesta kiinni jäänyt Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski uskoo, että hän pystyy hoitamaan työnsä täysipainoisesti jatkossakin.

Rattijuopumuksesta nyt epäilty ja jo kerran aikaisemmin vuonna 2014 rattijuopumuksesta tuomittu Pirttikoski tietää olevansa suurennuslasin alla. Pirttikosken mukaan keskeistä on se, että työn jälki säilyy hyvällä tasolla.

– Uskon, että kestän tämän paineen ja ennen kaikkea sen suurennuslasin alla olemisen. Olen tottunut siihen.

Pirttikoski oli maanantaina Ilmajoen kunnanhallituksen kuultavana. Kunnanhallitus päätti antaa Pirttikoskelle kirjallisen varoituksen ja ohjata hänet työterveyshuoltoon.

– Mietin sitä, että jos olisin itse esimiesasemassa ja minun pitäisi tehdä vastaava päätös oman alaisen kohdalla, niin olisin päätynyt ihan samaan ratkaisuun, kommentoi Pirttikoski kunnanhallituken päätöstä.

Tasapaino löytynyt

Pirttikoski on selittänyt julkisuudessa rattijuopumukseen johtaneita tapahtumia sillä, että hänen siviilielämänsä on ollut kriisissä pitkän ja vaikean avioeroprosessin takia. Nyt kuitenkin tasapaino on löytynyt, sanoo Pirttikoski.

– Tässä on viimeisen kuukauden aikana selvinnyt minulle elämään liittyviä asioita, jotka ovat selkiyttäneet ajatusta ja elämän punainen lanka on omasta mielestäni löytynyt. Minulla on hyvä tasapaino elämässä ja minun on helpompi nyt edetä ja elää siviilielämää ja ennen kaikkea tehdä työtäni entistä paremmin eli kyllä tuon paineen tulen kestämään, tilittää Pirttikoski.

Pirttikoski tukeutuu työterveyshuoltoon ja kiittää läheisiään ja ystäviään, joilta kertoo saaneensa paljon apua.

– Tämä on sellainen kokemus, että sen haluan jakaa muillekin, jotka tällaisen avun tarpeessa ja kriisissä ovat niinkuin itse olen rypenyt tässä usean kuukauden ajan. Jos jollekin voin olla avuksi, niin kyllä mielelläni autan, minua on myöskin autettu.

Seppo Pirttikoski oli keskustan ehdokkaana viime eduskuntavaaleissa. Poliittisen uransa jatkumiseen hän ei ota tässä vaiheessa kantaa.

– Tuohon en tässä vaiheessa halua ottaa kantaa. Tässä on ollut ihan näissä elämän perusasioissa tekemistä, että tuon aika tulee varmasti myöhemmin, sanoo Pirttikoski.