Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen saa syytteen – epäillään vihapuheen levittämisestä

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen saa syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan Facebook-kirjoituksesta, jonka hän julkaisi Nizzan terrori-iskun jälkeen. Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan sananvapauteen ei kuulu oikeus vihapuheeseen.

politiikka
Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (peruss.)
YLE

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on asettanut kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Hakkaraisen epäillään syyllistyneen rikokseen julkaisemalla kansanedustajan tehtäväänsä liittyvällä Facebook-sivullaan kirjoituksen, jossa uhataan, panetellaan ja solvataan islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää.

Toiviaisen mukaan "kansanedustajankaan sananvapauteen kuulu oikeutta vihapuheeseen, joka kohdistuu yleisesti kaikkiin muslimeihin ja on omiaan herättämään halveksuntaa ja jopa uskonnolliseen suvaitsemattomuuteen perustuvaa vihaa islaminuskoista ihmisryhmää kohtaan."

Asian syyteharkinnan suoritti apulaisvaltakunnansyyttäjä, koska kyse on sananvapauden käyttämiseen joukkoviestinnässä liittyvä rikosepäily.

Hakkarainen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

"Odotamme oikeusprosessin päättymistä"

Perussuomalaisten edustakuntaryhmän lähettämässä tiedotteessa Teuvo Hakkarainen kertoo järkyttyneensä Nizzan terrori-iskusta ja kirjoituksen kuvanneen hänen tuntojaan sillä hetkellä.

– Sarja hirvittäviä terrori-iskuja oli järisyttänyt Eurooppaa. Tarkoitukseni ei ole ollut kiihottaa ketään mitään kansanryhmää vastaan.

Hakkarainen toteaa myös pitävänsä syytekynnyksen ylittymistä vakavana paikkana.

– Luotan Suomen oikeuslaitokseen. He tekevät aikanaan ratkaisun asiassa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho on keskustellut Hakkaraisen kanssa tilanteesta tänään.

– Ryhmänä jäämme nyt odottamaan virallisen oikeusprosessin päättymistä, käsittelemme asian kun tiedämme oikeusprosessin lopputuloksen. Oikeusvaltiossa jokainen on syytön, kunnes toisin todistetaan, Terho toteaa tiedotteessa.

Viitasaarelaisen Teuvo Hakkaraisen syyte käsitellään aikanaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

1.11.2016 klo 10.35 juttua täydennetty Teuvo Hakkaraisen ja Sampo Terhon kommenteilla.