Lahtelaisohjaajan lyhytelokuva Monacon filmifestareille – "Tuli itsellenikin yllätyksenä"

Elokuvantekijä Antti Rautavan lyhytfiktio El mirador on päässyt mukaan Monacon kansainvälisen elokuvafestivaalin ohjelmistoon. Hän pääsi sinne ainoana suomalaisena.

elokuvat
Kuvassa Antonio Rivas, elokuvan vartija
Kuvassa Antonio Rivas, elokuvan vartija Ricardo Bajo

– Tämä on hieno juttu. Kyseessä on iso festari ja tämä tuli itsellenikin yllätyksenä, koska elokuvahan valmistui jo vuodenvaihteessa, elokuvantekijä Antti Rautava kertoo.

Antti Rautava kertoo tehneensä elokuvia kahdeksan vuoden ajan. Hän pääsi kilpailemaan Monacoon ainoana suomalaisena.

Rautavan käsikirjoittama ja ohjaama lyhytfiktio El mirador kertoo maisemamaalarin ja vartijan kohtaamisesta Välimeren rannalla. Päähenkilöiden ajautuessa väittelyyn elokuvan teemoja ovat taide, kohtalo sekä jalkapallo.

– He ovat mielipiteiltään vahvoja hahmoja, Rautava sanoo.

"Ensimmäinen kansainvälinen elokuvani"

Päälle seitsemän minuutin kestoinen lyhytfiktio El mirador on Rautavan aiempiin elokuviin verrattuna huomattavasti romanttinen elokuva. Aiemmat tuotannot ovat olleet synkempiä.

– Se on raikas ja kevyt elokuva. Erilainen kuin aikaisemmat tuotantoni.

Elokuvan on kuvannut Timo Nissi ja äänisuunnittelusta on vastannut Simo Saukkola. Elokuva on puhuttu espanjaksi ja se on kuvattu Nerjan kaupungissa Espanjassa.

– Tämä on samalla myös ensimmäinen kansainvälinen elokuvani.

Monacon festivaali järjestetään 28. marraskuuta ja 1. joulukuuta välisenä aikana. Sinne päässeet elokuvat eivät sisällä väkivaltaa. Festivaalille on Rautavan mukaan tarjottu kaiken kaikkiaan noin 800 elokuvaa. Niistä vain osa valitaan lopulliseen ohjelmistoon. Jokaisesta kategoriasta palkitaan elokuva.

Juttua on korjattu 2.11.2016 kello 7:53: Uutisessa kirjoitettiin virheellisesti, että festivaalilla olisi Rautavan mukaan esillä noin 800 elokuvaa. Rautavan mukaan tuo määrä elokuvia on tarjottu festivaalille.