Nivalassa harjoiteltiin kirkkopalon varalta – liittyi tulevaan suurremonttiin

Pientä osaa nivalalaisia säikäyttänyt pelastusharjoitus maanantai-iltana onnistui hyvin. Harjoituksessa päivitettiin pelastussuunitelmaa.

Pohjois-Pohjanmaa
Nivalan kirkko paloharjoituksen aikana.
Pelastuslaitos harjoitteli Nivalan kirkossa illalla 31.10.2016.Jemina Junttila

Nivalan kirkkoherra Sanna Jukkola oli paikalla kirkolla, kun Jokilaaksojen pelastuslaitos harjoitteli pelastussuunnitelman mukaan.

– Harjoitukseen osallistujat eivät toki tienneet, että kyseessä on harjoitus. Tätä oli suunniteltu jo viime elokuusta lähtien, kertoo kirkkoherra Jukkola.

– Olin paikalla ihan senkin takia, että jos joku olisi hätääntynyt ja soittanut, niin olisi voitu kertoa, että kyseessä on harjoitus, ei tositilanne.

Jukkola aavisti, että harjoitus voisi herättää hätäännystä. Kirkkoherran puhelin ei kuitenkaan soinut harjoituksen takia illalla kertaakaan.

Kirkon remontti häämöttää

Pääsiäisenä 2015 tapahtuneen Ylivieskan kirkonpolton takia kirkkojen pelastussuunnitelmia päivitetään. Nivalassa on edessä kirkossa mittava, useamman miljoonan euron remontti.

– Kirkon katto uusitaan, seinien maalipinnat rapataan ja maalataan uusiksi. Tämä lisäksi invaluiska tarvitaan liikkumisen helpottamiseksi. Kirkkomaalla parannetaan myös valaistusta, kertoo kirkkoherra Jukkola.

Alustava aikataulu täsmentyy vielä, mutta töihin päästään vuonna 2018.

– Tämän hetken arvion mukaan remontin kustannus on 3-4 miljoonaa euroa, kertoo kirkkoherra Jukkola.