SaiPa pahasti jäljessä katsojatavoitteestaan

Niukat tappiot alkukaudesta ovat pitäneet SaiPan Liigan häntäpäässä. Jääkiekkoa koetellaan nyt Lappeenrannassa. Jäähallin kuntokin huolestuttaa.

SaiPa (Jääkiekon Miesten Liiga)
Marko Ek
Viime keväänä Liiga-SaiPan toimitusjohtajana aloittanut Marko Ek on joutunut heti hankalien tilanteiden eteen.Yle

Lappeenrantalaisen jääkiekkojoukkue SaiPan tavoitteena oli saada Liigan runkosarjan kotiotteluihin 3 900 katsojaa. Sarjaa on nyt pelattu neljännes, ja yleisökeskiarvo on ollut 3 045 katsojaa ottelussa. Tavoitteesta ollaan jäljessä jo 850 katsojaa.

– Tämä tarkoittaa meille isoja asioita. Jokainen voi laskea, mitä se tarkoittaa meille suunnilleen per peli, sanoo Liiga Saipa oy:n toimitusjohtaja Marko Ek.

Ek ei usko, että katsojakatoon olisi syynä joukkueen sijoitus sarjassa.

– Mielellään tietäisi, mitä tässä on taustalla. Peliesitykset eivät ole olleet huonoja, että tällaisia dramaattisia laskuja tarvittaisiin.

Yhtenä syynä katsojakeskiarvoon Marko Ek mainitsee pelipäivät.

– Asetimme tavoitteet siinä vaiheessa, kun emme tienneet, että meidän perjantai- ja lauantaikotipelien määrä laski dramaattisesti. Tilalle tuli pelipäiviä tiistaille, mutta nämä ovat vain selityksiä.

Ekin mukaan sarjalaatijakin oli ihmetellyt jälkeenpäin, että SaiPalle ja Porin Ässille oli käynyt näin pelipäivien suhteen.

Uusi halli luo painetta päättäjille

Kaksi viikkoa sitten julkaistiin Lappeenrannan jäähallin kuntoraportti. Se oli synkkää luettavaa jääkiekkoihmisille sekä kaupungin päättäjille. Paine uuden hallin rakentamisesta kasvaa koko ajan.

Raportin mukaan muun muassa hallin kattoristikot eivät täytyä paloturvallisuusvaatimuksia, ja siksi pyrotekniikan käyttö on kielletty toistaiseksi. Lisäksi hallin kattorakenteet eivät kestä suuria lumikuormia. Pakkautunutta lunta saa olla enintään 15 senttimetriä.

– Nyt koetellaan monelta suunnalta. Halli on yksi oleellinen tekijä siinä, että SaiPa voi pelata Liigassa. Raportti ja sen sisältö huolestuttaa minua suuresti, sanoo Liiga SaiPan toimitusjohtaja Marko Ek.

SaiPa on aktiivinen kaupungin päättäjien suuntaan, jotta kaupunkiin saataisiin uusi halli.

– Uusi halli olisi fiksumpi ratkaisu kuin olemassa olevan parsiminen. Toivoisin näkeväni uuden jäähallin kaupungissa muutaman vuoden sisään, sanoo Marko Ek.

Hänen mukaansa Liiga SaiPa oy käyttää hallin jääajoista 20 prosenttia. Senkään vuoksi SaiPa ei voi olla iso toimija mahdollisen uuden hallin rahoittamisessa.