Vain mielikuvitus on rajana – nukketeatterifestivaali levittää iloa elämään

Joutavat Nukketeatteripäivät vie nukketeatteritaidetta Lappeenrannan keskustan tuttuihin paikkoihin.

nukketeatteri
Sirkus Gelsomina, Sandra Lang
Gelsomina järjestää sirkusesityksen matkalaukustaan löytyvien esineiden avulla. Gelsominan roolissa Sandra Lange.Joutavat Nukketeatteripäivät

Lappeenrannassa järjestetään kolmepäiväinen nukketeatterifestivaali. Sanatonta teatteria esitetään baarissa, kaupunginteatterissa ja museossa.

Nukketeatterikabaree K-18

Ravintola Old Cockin "luolassa" on torstai-iltana Punch Night Fever, aikuisten nukketeatterikabaree, jota tavallisesti esitetään Kansallisteatterin lavaklubilla.

– Tarjoilemme maistiaisia nukketeatteritaiteen ihmeellisestä maailmasta, missä rajana on vain mielikuvitus, sanoo Joutavien Nukketeatteripäivien taiteellinen johtaja Perrine Ferrafiat.

Ravintolaillan esitykset tulevat olemaan lyhyitä ja yllätyksiä täynnä. Oman mausteensa kabareehen ripottelevat taidekoulu Estradin nuoret taiteilijat.

Suojatie vai kielletty ajosuunta

Perjantaina festivaali siirtyy Lappeenrannan kaupunginteatteriin. Trafika-nimisen esitys nähdään Pienellä näyttämöllä sekä perjantai- että lauantai-iltana.

Trafikan pääosassa on vanheneva pariskunta, jonka puheyhteys on jo katkennut ja he kommunikoivat liikennemerkkien avulla.

– Esityksessä käytetään symboleja, joita kaikki ymmärtävät, sanoo Ferrafiat.

"Uteliaisuus palkitaan"

Lauantain Sirkus Gelsomina on tarkoitettu lapsille. Esityspaikkana on Etelä-Karjalan museon pienoisteatteri, missä yksin jäänyt Gelsomina järjestää kokonaisen sirkusesityksen matkalaukustaan löytyvien esineiden avulla.

– Haluamme jakaa iloa kaikille, jotka ovat vähänkin kiinnostuneet nukketeatterista. Tämä taiteenlaji tunnetaan vielä Suomessa huonosti, mutta se tarjoaa nautintoa kaikille aisteille, Ferrafiat sanoo.

Hän vakuuttaa, että uteliaisuus palkitaan.

Estradin nuoria taitelijoita lukuun ottamatta kaikki esiintyjät ovat Lappeenrantaan kotiutuneen Ferrafiatin opiskelutovereita Turun taideakatemiasta. Joutavat Nukketeatteripäivät kokoaa ystävykset Lappeenrantaan tulevana viikonloppuna, ja vielä kolmena viikonloppuna ensi kevään aikana.