1. yle.fi
  2. Uutiset

Antti Lindtmanin puhujalistoista kanteluita

Mm. perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen kertoo kannelleensa SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan laatimista puhujalistoista.

politiikka
Antti Lindtman
Antti LindtmanJarno Kuusinen / AOP

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin laatimista puhujalistoista on tehty kanteluita sekä oikeuskanslerille että eduskunnan oikeusasiamiehelle. Molemmille oli tiistai-iltapäivään mennessä tehty kaksi kantelua.

Mm. perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen kertoi tiistai-iltana Twitterissä tehneensä oikeusasiamiehelle kantelun, jossa hän kertoo arvostelevansa Lindtmanin ja tämän kansanedustajakollegoiden Tuula Haataisen ja Tarja Filatovin toimintaa. Haatainen ja Filatov ovat toimittaneet listoja puhemiesneuvoston kokoukseen.

Sekä oikeuskanslerinvirastosta että oikeusasiamiehen toimistosta kerrottiin Ylelle, että asia ei kuitenkaan kuulu niiden toimivaltaan.

Kohu puhujalistoista alkoi viime torstaina, kun julkisuuteen tuli tieto Lindtmanin eduskunnan puhemiehistölle laatimista listoista, joiden perusteella SDP:n kansanedustajille olisi pitänyt jakaa puheenvuoroja. Lindtmanin arveltiin halunneen listojen avulla nostaa esille suosimiaan kansanedustajia.

Listoja saaneet puhemiehet vähättelivät niiden merkitystä. Puhemies Maria Lohela (ps.) totesi laittaneensa listat suoraan roskakoriin. Varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.) myönsi ottaneensa listat jossain määrin huomioon puolueen informaationa kansanedustajien asiantuntemuksesta, mutta totesi, ettei niitä noudatettu sellaisinaan.

Lue seuraavaksi