Syöpään sairastuneista lapsista kertova valokuvanäyttely esillä Kouvolassa: "Perheiden sisältä löytyi voima selviytyä"

Taistelutarinat-kuvasarja kertoo syövän kohdanneista lapsista ja heidän perheistään.

Kouvola
Taistelutarinat-kuvasarjassa Matilda
Lari Järnefelt

*KOUVOLA *Kouvolan pääkirjastossa on avautunut valokuvanäyttely, joka kertoo syöpään sairastuneista lapsista ja heidän perheistään. Taistelutarinat-niminen kiertävä näyttely on helsinkiläisen valokuvaajan Lari Järnefeltin käsialaa.

– Kuvasin perheitä kahtena vuonna viidessä eri kaupungissa. Yhteensä perheitä oli yli kolmekymmentä. Perheitä ei ollut vaikea saada kuvattavaksi, sillä lähestyminen tapahtui Suomen syöpäsairaiden lasten ja nuorten valtakunnallisen yhdistyksen kautta, sanoo Lari Järnefelt.

Valokuvaaja halusi tarjota syöpään sairastuneiden lasten perheille perhekuvauksen. Ajatus kasvoi kokonaiseksi kuvasarjaksi, jossa perheet kertovat tarinansa.

– Näitä perheitä yhdisti se, miten diagnoosin myötä palattiin perusasioiden äärelle ja löydettiin sieltä se taistelutahto. Sellainen yhteinen tekijä oli, että perheiden sisältä löytyi voima selviytyä, sanoo Järnefelt.

Näyttely koostuu sekä valokuvista että niihin liitetyistä tarinoista, jotka ovat kuvattujen perheiden kertomia. Näyttely on avoinna Kouvolan pääkirjastossa 1.–24. marraskuuta.