1. yle.fi
  2. Uutiset

OP-ryhmä houkutellut massoittain uusia asiakkaita

Finanssiryhmän mukaan esimerkiksi uusia asuntolainoja on nostettu tänä vuonna toistakymmentä prosenttia viimevuotista enemmän.

OP
Havainnekuva esittää Turun Kupittaalle rakennettevaa Pohjola Sairaalaa.
Havainnekuva esittää Turun Kupittaalle rakennettevaa OP-ryhmän sairaalaa.OP Ryhmä

OP-ryhmän heinä-syyskuun tulos oli sille kaikkien aikojen paras kolmannella neljänneksellä. Tulos ennen veroja oli 306 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 299 miljoonaa.

Vuoden alusta laskien finanssiryhmän korkokate on noussut neljä prosenttia ja vakuutuskate viisi prosenttia. Uusia asiakkaita näyttäisi virranneen: pankkiasiakkaiden määrä kasvoi 120 000:lla, yli viidesosan enemmän kuin vuotta aiemmin. OP on solminut uusia asiakassopimuksia etenkin kahdella viime neljänneksellä. Uusia omistaja-asiakkaita on vuoden alusta tullut lähes 230 000.

Esimerkiksi nostetut asuntoluotot ovat kasvaneet 11 prosenttia vuotta aiemmasta.

– Olemme onnistuneet tekemään valintoja, joita asiakkaamme arvostavat, myhäilee pääjohtaja Reijo Karhinen tiedotteessa.

OP-ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä. Se sitoutui kesällä uuteen strategiaan, jossa muuttuu puhtaasta rahamarkkinatoimijasta monialaisemmaksi palveluyritykseksi – ensimmäisenä ovat pikku hiljaa nousseet OP:n omat sairaalat ja seuraavaksi lääkäriasemat.

Viime vuonna OP-ryhmä takoi historiansa ennätystuloksen ennen veroja. Tälle vuodelle ryhmä povaa samantasoista suoritusta.

Lue seuraavaksi