Levillä lumetetaan kilpaa ajan kanssa – maailmancup-kisan lumikontrolliin enää kaksi päivää

Keskiviikon vastaisena yönä lämpötila kävi alimmillaan -4 asteessa. Perjantaille odotetaan -8 asteen pakkasia.

alppihiihto
Levin gondolihissin Web-kameran kuvaa keskiviikkoaamulta kello 9.
Tämä web-kameran kuva on tiistaiaamulta 2. marraskuuta kello 9.Levin verkkosivut

Kittilän Levillä lumetetaan kiivaasti kisarinnettä pujottelun maailmancup-kisaa varten. Rinnettä lumettaa koko ajan 30 tykkiä.

Keskiviikon vastaisena yönä pakkanen kävi -4 asteessa ja keskiviikkoaamuna rinteessä oli sekä ala- että yläasemilla -3 asteen lämpötila, kertoo rinneyhtiön toimitusjohtaja Jouni Palosaari. Pakkasta saisi olla vielä enemmän, jotta tykit tuuttaisivat tehokkaammin lunta.

– Tiukallehan se menee, se on ihan selvä asia. Perjantaille, kun meillä on snowkontrolli-päivä, on tiedossa tämänhetkisen ennusteen mukaan hyvät pakkaset, -8 astetta. Uskoisin, että perjantaina lumitilanne ei ole välttämättä ihan valmis, mutta sääennusteen perusteella saamme kisat tyylikkäästi hoidettua kun käytämme siihen vielä perjantain ja mahdollisesti vielä lauantain, Palosaari sanoo.

Levin kisoja valmistelee enimmillään parisataa talkoolaista. Talkoolaiset muun muassa verkottavat kisarinteen ja rakentavat katsomon.

Ensi viikon plussa ei uhkaa

Ensi viikon alulle luvataan jälleen lämpöasteita. Palosaaren mukaan se ei enää kisoja uhkaa, jos rinne saadaan kuntoon tällä viikolla.

– Me joudumme vielä muutenkin ajamaan sinne vettä, että saamme ominaispainon nousemaan, Palosaari kertoo.

Ensi vuonna Levi pystyy rakentamaan kisarinteen säilölumella, ja pakkaslukuja ei tarvitse enää jännittää. Toisin on nyt.

– Kyllähän se näin on, että unenmäärä on selvästi verrannollinen pakkasmittariin. Kun pakkasmittari nousee plussan puolelle, niin unenmäärä vähenee. Mutta lämpötila on korkeamman kädessä. Meillä on hieno kalusto ja henkilökunta ja se luo uskoa. Täysin luottavaisin mielin ollaan, Palosaari sanoo.

Yleisöä pujottelun maailmancupin avauskilpailussa Levillä 10. marraskuuta 2012
Tältä Levi näytti pujottelun maailmancupin avauskilpailussa 10. marraskuuta 2012.Maija-Liisa Juntti / Yle

Jos kisarinne saadaan kuntoon, pujottelun maailmancupin osakilpailu käydään Levillä 11. - 13. marraskuuta. Viime vuonna kisat jouduttiin perumaan, kun kisarinnettä ei saatu kuntoon.

Korjattu klo 12.17 tiistai keskiviikoksi.