Hyppää sisältöön

MV-lehdessä puhutaan poliisin ja syyttäjän murhasta – Poliisi hermostui: Tämä ylittää kaikki rajat

MV-lehdessä todetaan, että murha palaa Suomen keinovalikoimaan. Jutussa mainitaan Janitskinin entinen asianajaja, hänen rikostutkintaansa johtava poliisi ja syyttäjä.

Poliisi epäilee MV-lehden perustajaa Ilja Janitskinia muun muassa törkeästä kunnianloukkauksesta. Hänet on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa poissaolevana.

Janitskinin rikosepäilyitä tutkitaan monella poliisilaitoksella Suomessa. Häneen kohdistuvia tutkintoja johtaa Helsingin poliisilaitoksella rikostarkastaja Harri Saaristola. Syyttäjänä toimii kihlakunnansyyttäjä Heikki Wendorf.

MV-lehden etusivulla olevassa artikkelissa todetaan murhan palaavan Suomen keinovalikoimaan. Välittömästi jutun otsikon alla kirjoitetaan, että Janitskinin entisen asianajajan näyttävän todennäköisimmältä kohteelta, mutta rikostutkintaa johtavan poliisin ja syyttäjän olevan hyviä kakkosia.

Tutkinnanjohtaja Harri Saaristola on saanut MV-lehden uusimmasta artikkelista tarpeekseen.

– Minun mielestä tämä artikkeli ylittää selvästi rajat, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä ja poikkeaa täysin siitä, mihin on totuttu, rikostarkastaja Harri Saaristola sanoo Ylelle.

Saaristola on ryhtynyt toimenpiteisiin MV-lehden artikkelin vuoksi.

– Olen saattanut tämän asian Helsingin poliisilaitoksen väkivaltarikosyksikön johtajan tietoon, Saaristola kertoo.

Poliisi: Keinot ovat aika vähissä

Saaristola itse ei voi lain mukaan alkaa tutkia tai selvittää häneen kohdistuvaa asiaa.

Yle ei ole tavoittanut syyttäjää kommentoimaan asiaa. Yle tavoitti Janitskinin entisen asianajajan, joka ei halua kommentoida MV-lehden artikkelia. Hän vahvistaa, ettei ole enää Janitskinin asianajaja.

Poliisilla on useita tutkintoja, jotka kohdistuvat Janitskiniin ja MV-lehteen, mutta muutoin poliisi on täysin voimaton julkaisun kanssa.

– Tässä on vaikea tehdä mitään. Viime kesänä tätä palvelinta (MV-lehden) yritettiin saada suljettua Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä, mutta se ei onnistunut. Keinot ovat aika vähissä, Saaristola toteaa.

Suomen poliisi odottaa edelleen selvitystä espanjalaisilta viranomaisilta, miksi Ilja Janitskin päästettiin vapaaksi Espanjassa muutama päivä sen jälkeen, kun hänet oli otettu siellä kiinni.

Suomi vaatii Espanjaa luovuttamaan Janitskinin Suomeen häneen kohdistuvan rikostutkinnan vuoksi.

.
.