Kuntavaalit lähestyvät – Kokoomus haalii täyttä ehdokaslistaa Lahdessa

Kuntavaaleihin on aikaa lähes puoli vuotta, mutta kuhina kunnallisjärjestöissä on ollut vilkasta kesästä alkaen. Kokoomuksella on kasassa jo yli viisikymmentä nimeä.

Lahti
Lahden valtuusto
Yle

Ehdokkaita eri puolueet ovat onnistuneet houkuttelemaan riveihinsä vähintäänkin kohtuullisesti.

Esimerkiksi Lahden Kokoomuksella on listoillaan nyt 54 nimeä, kun Lahdessa puolueet saavat asettaa ehdolle kaikkiaan 88 henkilöä - puolitoista kertaa valtuuston lukumäärän verran.

Kokoomuksen tavoitteena onkin täysi ehdokaslista.

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Maritta Vuorinen on tyytyväinen naisehdokkaiden lukumäärään.

– Erityisen ilahduttavaa on sukupuolijakautuman tasoittuminen ja nuorten naisehdokkaiden osuuden kasvu, sanoo Maritta Vuorinen.

Miltei puolet naisia

Tänään keskiviikkona julkistetuista uusimmista 24 kokoomusehdokkaasta puolet on naisia. Kaikkiaan Kokoomuksella on naisehdokkaita runsaat kaksikymmentä Lahdessa.

Jatkopestiä on ilmoittautunut havittelemaan muun muassa nykyinen ryhmäjohtaja Milla Bruneau.

Myös ainakin 15 muuta kokoomuslaista kaupunginvaltuutettua haluaa jatkaa luottamustehtävissä. Joukosta löytyvät kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt sekä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallituksen puheenjohtaja Francis McCarron.

Nastolalaistaustaisista päättäjistä valtuustoon tähyää esimerkiksi kuntansa entinen valtuuston puheenjohtaja Reijo Oksanen.

Tunnetuista kokoomusnimistä listalla ei ole kokenutta politiikan kehäkettua Hannu Himasta. Hän empii ja sanoo harkitsevansa ehdokkuuttaan.

Muitakin harkitsijoita Kokoomuksella on.

– Listoilla on mielenkiintoisia nimiä, joiden julkaiseminen siirtyy ensi vuoden alkuun, sanoo kunnallisjärjestön puheenjohtaja Maritta Vuorinen.

– Muutama nykyisistä valtuutetuista on ilmoittanut jättäytyvänsä pois, jatkaa Vuorinen.