SaiPan yhteistyökumppanit ovat tyytyväisiä näkyvyyteen

Monet tahot tukevat urheiluseuroja rahallisesti. Etelä-Karjalassa yksi suurimmista sponsoritukea saavista on jääkiekkoseura SaiPa.

Etelä-Karjala
Jääkone ajamassa kisapuiston jäätä erätauolla.
Urheiluseurojen sponsorit näkyvät monin eri tavoin ottelutapahtumissa. Mainoksia on lähes joka paikassa, mihin niitä voidaan laittaa. Rahan vastineeksi yhteistyökumppanit saavat näkyvyyttä. (kuva Lappeenrannasta kaudelta 2015-2016)Anssi Ketonen / Yle

Lappeenrannan SaiPalla on toistasataa yhteistyökumppania eli sponsoria. Sarjataulukossa SaiPa on tällä hetkellä sijalla 13, vaikka viime vuosina Lappeenrannassa on totuttu hieman parempiinkin sijoituksiin.

Sponsorit kuitenkin uskovat vahvasti omaan joukkueeseen.

Pienyrityksetkin mukana sponsoroimassa

Kiinteistöhuolto Kantola oy on ollut tukemassa SaiPaa jo seitsemän kautta. Toimitusjohtaja Marko Tiippanan mukaan liike-elämän ja urheiluelämän yhteensovittaminen voisi olla isompaakin.

– Näkyvyytemme on mielestäni ollut riittävää. Meidän asiakkaista moni asuu lähellä jäähallia, joten se on ollut senkin takia hyvin luontevaa, sanoo Tiippana.

Sponsorien näkyvyys vaihtelee paljon. Toisilla on mainosteippejä jäähallissa, toisilla mainoksia pelaajien peliasuissa. Kiinteistöhuoltoyhtiö Kantolalla on mainokset lumilapioissa, joilla jää puhdistetaan Liigan mainoskatkoilla.

– Tämä on juuri sitä työtä, mitä muutenkin teemme, Tiippana toteaa.

Kummipelaaja on paras maalintekijä

Autokoulu Drive Center on sponsoroimassa SaiPaa neljättä vuotta. Edellisillä kausilla autokoulun pikkuauto liikkui jäällä taukojen aikana. Tällä kaudella yritys lähti tukemaan yhtä pelaajaa.

– Meillä on kummipelaaja numerolla 10, joka on Curtis Hamilton. Näyttää siltä, että aika hyvin on nyt tässä onnistuttu, sanoo yrittäjä Toni Laakso.

Hamilton on tehnyt 16 ottelussa 10 maalia ja antanut kolme maalisyöttöä. Koko Liigassa Hamilton on maalipörssin jaetulla kärkisijalla.

Mukana ylämäessä ja alamäessä

Vaikka SaiPan sijoitus ei juuri nyt ole se, mitä monet ovat toivoneet, eivät sponsorit ole SaiPaa jättämässä.

– Nyt on kumminkin menestytty hyvin CHL-peleissä. Odotan innolla loppukautta ja toivotaan, että SaiPa nousee Liigassakin ylöspäin, sanoo yrittäjä Toni Laakso.

– Minä ajattelen tätä asiaa niin, että ollaan tukena hyvinä kuin myös huonoina aikoina. Kyllä ne ihmiset tulevat vielä takaisin SaiPan pelejä katsomaan, tuumii toimitusjohtaja Marko Tiippanan Tiippana.