Välkyllä halutaan parantaa suojatiellä kulkevan turvallisuutta Hattulassa

Välkky-tehostemerkit parantavat jatkossa liikenneturvallisuutta Hattulan Parolassa. Välkky-valojen tarkoituksena on herättää lähestyvän autoilijan huomio ja kertoa, että joku on tulossa suojatielle.

Hattula
Välkky-havainnekapseli suojatien vieressä
Välkky näyttää autoilijalle vuorotellen sinistä ja valkoista valoa, kun jalankulkija tai pyöräilijä lähestyy suojatietä. Forssassa Välkky-tehostemerkkejä on muun muassa Saksankadulla.Sari Törmikoski / Yle

Hattulan kunta on vastikään hankkinut Välkky-tehostemerkkijärjestelmän suojamaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta Hattulantien ja Kinnalantien risteyksessä.

Välkky on asennettu suojatiestä ilmoittavaan liikennemerkkipylvääseen tien molemmille puolille. Parolan vilkasliikenteiseen risteykseen asennetun Välkyn sinivalkoiset led-valot alkavat välkkyä, kun jalankulkija tai pyöräilijä on tulossa suojatielle.

Destian tekemien tutkimusten mukaan Välkky-tehostemerkki hidastaa ajoneuvojen nopeutta suojateiden yhteydessä. Välkky varoittaa autoilijaa suojatietä lähestyvästä jalankulkijasta tai pyöräilijästä ja antaa autoilijalle aikaa reagoida.