1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Mediayhtiö Gawker maksaa Hulk Hoganille kymmenien miljoonien korvaukset seksivideokiistassa

Konkurssiin ajautunut Gawker sanoo, että se ei vie kiistaa valitustuomioistuimeen, koska Hoganilla on taustallaan erittäin varakas tukija.

Terry Bollea eli showpainija Hulk Hogan todistamassa oikeudessa 3. maaliskuuta. Kuva: AOP

Yhdysvaltalainen mediayhtiö Gawker ja entinen showpainija Hulk Hogan ovat sopineet oikeuskiistansa. Tunnettuja viihde- ja uutissivustoja pyörittänyt Gawker on luvannut maksaa Hoganille ainakin 31 miljoonaa dollaria eli vajaat 28 miljoonaa euroa, ilmenee oikeuden asiakirjoista.

Maaliskuussa floridalainen oikeus määräsi Gawkerin maksamaan Hoganille peräti 140 miljoonan dollarin korvaukset yksityisyyden suojan rikkomisesta. 62-vuotias Hogan, oikealta nimeltään Terry Bollea, oli haastanut Gawkerin oikeuteen seksivideon julkaisusta.

Tuolloin Gawkerin perustaja Nick Denton sanoi, että hän aikoo viedä tapauksen valitustuomioistuimeen. Asiantuntijat arvioivat, että valitustuomioistuin todennäköisesti ainakin pienentäisi korvaussummaa ja mahdollisesti kaataisi koko tuomion.

Myöhemmin kävi ilmi, että it-miljardööri Peter Thiel oli salaa rahoittanut Hoganin oikeudenkäyntiä. Gawkerin omistama verkkosivusto oli vuonna 2007 paljastanut hänen olevan homoseksuaali.

– Tässä on kyse enemmän pelottelusta kuin kostosta, Thiel sanoi haastattelussa keväällä, kun tuli julki, että hän on tukenut Hogania.

Gawker.com suljettiin elokuussa

Denton sanoi tänään keskiviikkona julkaisemassaan blogikirjoituksessa, että Gawker suostui sovitteluratkaisuun valituksen sijasta, koska oikeussota Thieliä vastaan olisi käynyt liian kalliiksi.

Gawkeria on kritisoitu sen juorujournalismin takia, mutta tapaus on herättänyt huolta myös siitä, voivatko rikkaat näin käyttää valtaansa estääkseen mediaa julkaisemasta itselleen epämieluisia juttuja.

Korvausvaatimusten vuoksi konkurssiin ajautunut Gawker sulki nimeään kantaneen verkkosivunsa elokuussa ja myi suurimman osan omaisuudestaan espanjankielisiä televisiokanavia omistavalle Univisionille.

Univision on jatkanut joidenkin Gawkerin aiemmin omistamien verkkomedioiden pyörittämistä.