Hyppää sisältöön

Joulukuussa Lappiin 500 lentoa – vilkkain talvisesonki kymmeneen vuoteen

Rovaniemelle ja Kittilään tulossa chartereita viime joulun malliin. Ivalossa lentomäärä kasvaa huimasti.

Finavia kertoo, että tästä talvikaudensta on tulossa Lapin lentokentillä vilkkain sitten vuoden 2007. Joulukuussa Lappiin on tulossa tilauslentoja 441 ja reittilentoja 48.

Rovaniemen lentokentälle on tulossa joulukuussa 140 tilauslentoa ja Kittilään 150 tilauslentoa. Määrät vastaavat viime vuoden tasoa.

Inarin kuntaan Ivaloon aikoo laskeutua peräti 93 joulu-charteria. Se on 36 lentoa enemmän kuin viime vuonna.

Enontekiön Hetan kentälle on myös tulossa pieneksi kentäksi suuri määrä tilauslentoja, yhteensä 58 charteria. Lapin maakunnan naapuriin Kuusamoon on tulossa 11 tilauslentoa joulukuussa.

Ensimmäinen joulucharter laskeutuu näillä näkymin Hettaan 25. marraskuuta. Tahti kovenee joulua kohti ja joulunalusviikolla tilauslentoja laskeutuu Lappiin parhaimmillaan noin 30 päivässä.

Eniten Lapin jouluturisteja tulee perinteiseen tapaan Iso-Britanniasta. Lentoja tulee myös Saksasta, Italiasta, Hollannista, Ranskasta ja Espanjasta.

Jouluchartereiden lisäksi Lappi on houkutellut kentilleen uusia reittilentoja. Muun muassa Germania avaa kolme reittiä Saksasta ja Sveitsistä Lappiin.

Finavia on uusinut Lapin lentoasemiaan viime vuosina yhteensä 35 miljoonalla eurolla. Viime kesänä uusittiin muun muassa Rovaniemen lentokentän kiitorata.

.
.