1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Karjala

Yhdentoista Siwan ja Valintatalon kohtalo edelleen auki Etelä-Karjalassa

Kesko pohtii mitä kauppoja kannattaa säilyttää ja muuttaa K-kaupoiksi ja mitä sulkea. Siwoja ja Valintataloja on vielä Lappeenrannassa, Imatralla, Taipalsaarella, Rautjärvellä ja Parikkalassa.

Etelä-Karjala
Taipalsaaren Siwa
Taipalsaaren Siwa on yksi vielä suunnittelupöydällä olevista Etelä-Karjalan Siwoista.Yle Petri Kivimäki

Etelä-Karjalassa edelleen yksitoista Siwaa ja Valintataloa odottaa päätöstä jatkostaan.

Keskon omistukseen siirtyneitä Suomen Lähikaupan kauppoja muutetaan pikkuhiljaa K-kaupoiksi. Vielä tämän vuoden aikana seitsemän Siwaa tai Valintataloa kokee muutoksen.

Keskon mukaan yhdentoista kaupan kohtalo on vielä täysin auki. Lappeenrannassa Vapaudenaukion, Uus-Lavolan, Kourulan ja Ratakadun liikkeet, Imatralla Lappeentien, Rautionkylän, Meltolan ja Tienhaaran kaupat sekä Taipalsaaren, Rautjärven ja Parikkalan kaupat ovat vielä suunnittelupöydällä.

Yhtiö laskee parhaillaan kannattaako kaikkia liikkeitä pitää auki.

– Tutkimme muun muassa liikkeiden kannattavuutta, myynnin kehitystä ja kiinteistöjen kuntoa. Moni asia vaikuttaa päätöksentekoon, kertoo Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen.

Vielä tämän vuoden puolella Kesko ilmoittaa muutamien kauppojen kohtalosta. Ensi vuoden vappuun mennessä kaikki Etelä-Karjalassa sijaitsevat Siwat ja Valintatalot on joko muutettu K-kaupoiksi tai lakkautettu.

Kahden vuoden kuluessa myös uudet K-kaupat muutetaan kauppiasvetoisiksi. Kesko kouluttaa parhaillaan uusia kauppiaita.

Korjaus: Aikaisemmin artikkelissa kirjoitettiin, että Imatran Sienimäen Siwa olisi lopettamassa. Tämä ei pidä paikkaansa vaan Sienimäen Siwa muuttuu K-kaupaksi. Artikkelia korjattu kello 08:16.

Lue seuraavaksi