1. yle.fi
  2. Uutiset

Lemmikkiystävällinen poikkeus: Akvaariotalo Kotkassa päästää koirat ihmettelemään kaloja

Kotkassa akvaariotalo Maretariumiin pääsee koiran kanssa käymään vaikkapa päiväkävelylle. Omistajat ovat tarttuneet tilaisuuteen viedä lemmikki kierrokselle kaloja katselemaan.

Kotimaan uutiset
Bim-koira katselee sampia akvaariotalo Maretariumissa
Antti Ojala / Yle

*KOTKA *Marraskuussa akvaariotalo Maretarium avaa ovensa myös karvaisille ystäville. Lemmikkien omistajat ovatkin innostuneet viemään koiria päiväkävelylle katsomaan akvaariotalossa uiskentelevia kotimaisia kalalajeja.

– Marraskuu on kostea ja pimeä kuukausi ja asiakkaat ovat kaivanneet yhteistä tekemistä koirien kanssa. Myöskään meillä ei silloin liiku niin paljon väkeä. Aiemmista vuosista saimme hyvää palautetta ja ilman muuta jatkoimme palvelua, sanoo Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkonen.

Osa koirista katselee sampia, ahvenia ja muita akvaarioissa uiskentelevia kaloja innokkaasti häntä heiluen. Toisilla taas kestää hetki lämmetä akvaarion tavallisesta poikkeavaan tunnelmaan.

– Kassalla katsomme, että jos on monta koiraa jo kierroksella, niin pidetään pieni väli ennen kuin päästetään seuraavat. Katsomme myös minkä tyyppisiä ja kokoisia koiria kierrokselle lähtee, ettei se mene ihan haukkumiseksi koko kierros, sanoo Sari Saukkonen.

Mikä ihmetys!

Torstaiaamuna sekarotuinen Bim-koira katselee Kotkan Maretariumissa valkoisia sampi-kaloja häntä heiluen. Isokokoiset sammet näyttävät hieman jännittävän Bimiä. Tilannetta ei myöskään helpota kuvausryhmän läsnäolo.

Myös ahvenet ovat uteliaita, että ahaa, uudenlaista väkeä tuossa lasin toisella puolella. Kalojen yksi ominaispiirre on uteliaisuus.

Sari Saukkonen

Seuraavassa akvaariohuoneessa läpinäkyvien seinien takana uiskentelevat ahvenet sen sijaan herättävät Bimin huomion heti. Soutuveneestä ahvenia katselemaan tottunut karvaturri näyttää silminnähden innostuneelta.

– Myös ahvenet ovat uteliaita, että ahaa, uudenlaista väkeä tuossa lasin toisella puolella. Kalojen yksi ominaispiirre on uteliaisuus. Kyllä niitä kiinnostaa, kun uutta on nähtävillä, sanoo Sari Saukkonen.

Kaikkialle ei pääse lemmikin kanssa

Sari Saukkonen on itsekin koiran omistaja, ja häntä on jäänyt harmittamaan se, ettei joka paikkaan pääse oman lemmikin kanssa.

– Minulla on joskus jäänyt menemättä kokonaan, kun koira olisi pitänyt jättää kotiin tai autoon. Ei muihin akvaarioihinkaan taida päästä koiran kanssa.

Maretariumin koirakierrokset ovat olleet varsin suosittuja. Viime vuoden marraskuussa akvaariotalossa kävi päiväkävelyllä noin sata koiraa omistajineen. Nyt marraskuun alussa koiralippuja on myyty jo parikymmentä.

– Maretariumin ovet ovat avoinna nyt jo kolmatta vuotta peräkkäin. Viime vuonna koiria kävi päivittäin kahdesta kolmeen, kertoo Sari Saukkonen.

Maretarium on vuonna 2002 avattu akvaariotalo Kotkassa. Maretariumin lähtökohta on opetuksellinen, ja se keskittyy suomalaisten lajien ja vesistöjen esittelyyn.

Lue seuraavaksi