Ministeriöiden ja muiden valtionhallinnon nettisivuilla tahmatorstai: Päivittyvät nihkeästi tutun ongelman vuoksi

Valtionhallinnon it-palveluja hoitava Valtori kertoo, että tietotekninen häiriö aiheuttaa päänvaivaa monien nettisivujen sisältöjen päivittämisessä.

Kotimaa
Kelan nettisivut
Kelan asiointipalveluissa saattaa esiintyä häiriöitä. Kela

– Tietojeni mukaan tällä hetkellä kansalaisten palvelujen pitäisi toimia eli normaalikäyttäjien pitäisi päästä sivuille. Ongelma on sisällön päivityksissä. Torstai on tärkeä päivä. Monilla ministeriöillä tulee torstaisin tietoa, jota pitää päivittää, ja se lisää kuormaa verkossa. Ja se on se, joka piiputtaa, kertoo toimitusjohtaja Pasi Lehmus Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorista.

Palveluestonhyökkäyksestä tai vastaavasta ei siis ole kyse vaan vika on niin sanotusti rautapuolella. Lehmuksen mukaan vastaava ongelma on aiheuttanut harmia aiemminkin, ja siitä pitäisi päästä eroon.

– Ei tämä mikään poikkeuksellinen vika ole valitettavasti. Kun tämä usein ajoittuu torstaipäiviin, joka on kriittisin, kun tietoa päivitetään niin silloin helposti sitä kuormitusta tulee, ja nettisivut tökkii. Kyllähän tästä pitäisi päästä, että tämä ei toistuisi, Lehmus valittelee.

Nettisivujen päivittäjiä Lehmus opastaa olemaan sinnikkäinä.

– Jos sivujen päivittäjät sinnikkäästi yrittävät, niin he todennäköisesti saavat sisällöt päivitettyä.

Vian kestosta ei ole tietoa.