Putin myönsi näyttelijä Steven Seagalille Venäjän kansalaisuuden

Kremilin tiedottajan mukaan Seagal oli pyytänyt kansalaisuutta toistuvasti.

Venäjä
Aljaksandr Lukašenka ja Steven Seagal.
Steven Seagal (oik.) kävi kesällä Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukašenkan vieraana. Lukašenka toivotti Seagalin tervetulleeksi ojentamalla tälle porkkanan, jota Seagal sitten rouskutti kameroiden edessä.Andrei Stasevitš / ITAR-Tass / EPA

Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöntänyt amerikkalaisnäyttelijä Steven Seagalille Venäjän kansalaisuuden, Kreml kertoo.

Putinin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan Seagal oli pyytänyt kansalaisuutta toistuvasti. Peskov sanoi torstaina toimittajille, että Seagal on kuuluisa "lämpimistä tunteistaan Venäjää kohtaan".

– Hän on myös tunnettu näyttelijä, mistä syystä hänelle myönnettiin Venäjän federaation kansalaisuus.

Kehunut Putinia julkisuudessa

Seagal on kehunut Putinia useisiin otteisiin Venäjän valtiollisen median haastatteluissa. Esimerkiksi vuonna 2013 Seagal sanoi Putinin olevan "yksi suurimmista elossa olevista maailman johtajista, jollei suurin". Venäjän vallattua Krimin Ukrainalta Seagal esiintyi niemimaalla blues-yhtyeen kanssa.

– Olen aina tuntenut, että Yhdysvaltain ja Venäjän pitäisi olla parhaita ystäviä ja liittolaisia, Seagal kommentoi tiedotteessa venäläisen uutistoimisto Tassin mukaan.

Tassin mukaan Seagal kertoi tiedotteessa kunnioittavansa Venäjää suuresti, samoin kuin omaa synnyinmaataan Yhdysvaltoja.

1990-luvun toimintaelokuvistaan tunnettu Seagal on edelleen hyvin suosittu Itä-Euroopassa. Hän sai myös Serbian kansalaisuuden tämän vuoden tammikuussa ja vieraili kesällä Valko-Venäjällä itsevaltaisen presidentin Aljaksandr Lukašenkan vieraana.

Seagal ja judoa harrastava Putin ovat esiintyneet yhdessä useissa taistelulajeihin liittyvissä tapahtumissa. Putin myönsi myös ranskalaisnäyttelijä Gerard Depardieulle Venäjän kansalaisuuden vuonna 2013.

Lähteet: AP, AFP, Reuters, Tass