1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. USA:n presidentinvaali

Melania Trump piti toisen kampanjapuheensa: "Sosiaalisen median kulttuuri on liian ilkeää"

Republikaaniehdokkaan Donald Trumpin vaimo Melania on pitänyt harvinaisen puheen miehensä kampanjakiertueella. Rouva Trump kertoi asioista, jotka olisivat hänen sydäntään lähellä Yhdysvaltain ensimmäisenä naisena.

USA:n presidentinvaali
Donald ja Melanie Trump.
Donald ja Melanie Trump.Peter Foley / EPA

Melania Trump astui yleisön eteen torstai-iltana Suomen aikaa Berwynissa, Pennsylvaniassa. Trump korosti puheessaan haluavansa taistella naisten ja lasten oikeuksien puolesta. Yhdeksi päätehtäväkseen hän nosti taistelun nettikiusaamista vastaan.

– Ei ole koskaan hyväksyttävää, että 12-vuotias tyttö tai poika joutuu pilkatuksi, kiusatuksi tai fyysisesti uhatuksi. Se on kauheaa leikkikentällä, mutta on täysin mahdotonta hyväksyä, jos sellaista tekee nimetön, internetissä piileksivä henkilö. Meidän täytyy löytää parempi tapa puhua toisillemme, Melania Trump sanoi.

Loukkaukset koskevat usein henkilön ulkonäköä tai psyykkisiä ominaisuuksia. Trumpin tavoitteena on ryhtyä korjaamaan sosiaalisen median kulttuuria, jota hän pitää liian ilkeänä ja rankkana etenkin lapsille.

– Se tulee olemaan yksi työni päätavoitteista, jos vain olen tarpeeksi etuoikeutettu tullakseni ensimmäiseksi naiseksi.

Uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun)totesi puheesta tekemässään analyysissa, ettei Melania Trump maininnut sanallakaan Donald-puolisonsa kohua herättäneitä Twitter-viestejä. Donald Trump on nimitellyt julkisesti muun muassa vuoden 1996 Miss Universumia Alicia Machadoa.

Melania Trumpin puhe oli ensimmäinen sitten heinäkuun, jolloin hän piti kohutun kampanjapuheensa republikaanien puoluekokouksessa. Tuolloin kampanjaryhmän jäsen tunnusti, että rouva Trumpin puheeseen oli kopioitu osia Michelle Obaman kahdeksan vuotta sitten pitämästä puheesta.

Republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin kampanjalle on äärimmäisen tärkeää saada suosiota vaa'ankieliosavaltiona pidetyssä Pennsylvaniassa. Melania Trumpin puheen pitopaikan, philadelphialaisen Brewynin lähiön, on arvioitu olleen tarkkaan harkittu. Kampanja pyrkii nyt vaikuttamaan keskiluokkaisiin naispuolisiin äänestäjiin.

Lue seuraavaksi