Hilkka Ahteen asianajaja: Rädyn syrjintätuomion kumoaminen on pettymys

Asianajaja sanoo kuitenkin, että tärkeintä on Timo Rädyn jo aiemmin saama lopullinen pahoinpitelytuomio - ei työsyrjintäsyytteen kaatuminen.

Hilkka Ahde ja asianajaja Mika Kivikoski Helsingin käräoikeudessa AKT:n kiusaamisjutun käsittelyssä 14.11.2013. Kuva: Panu Hörkkö / AOP

Hilkka Ahteen asianajaja Mika Kivikoski on pettynyt ratkaisuun, jolla Helsingin hovioikeus kumosi Timo Rädyn käräjäoikeudessa saaman työsyrjintätuomion.

– Ratkaisu ei ole oikea. Nyt hovioikeus on asettanut työsyrjintäjuttujen näyttökynnyksen niin korkeaksi, että sellaisten juttujen ajaminen käy käytännön elämässä mahdottomaksi.

Samana hengenvetoon Kivikoski kuitenkin toteaa, että itse pääasian Hilkka Ahde on jo voittanut.

– Tärkeintä on se, että Timo Räty on tuomittu pääasiassa eli työpaikkakiusaamisjutussa rangaistukseen pahoinpitelystä ja että se päätös on lopullinen eli lainvoimainen.

– Tämän työsyrjintää koskevan rikosjutun nosti syyttäjä, ei Hilkka Ahde. Emme tietenkään väheksy syrjintäjutun merkitystä, mutta meidän kannaltamme syrjintäjuttu on kuitenkin voittamamme pahoinpitelyjutun liitännäinen. Nyt kyse oli Hilkka Ahteen työsuhteen päättämiseen liittyneestä menettelystä.