Salon arvokuljetusryöstön yrityksestä pitkiä vankeustuomioita

Käräjäoikeus tuomitsi neljä päätekijää 6–8 vuoden pituisiin vankeusrangaistuksiin.

Arvokuljetusauton ryöstöyritys E18-moottoritiellä Salon Suomusjärvellä 25. helmikuuta. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoo neljän miehen osallistuneen Salon Suomusjärvellä tapahtuneeseen arvokuljetusauton ryöstöyritykseen. Oikeus tuomitsi päätekijät pitkiin vankeusrangaistuksiin törkeän ryöstön yrityksestä. Tuomiot ovat pituudeltaan 6–8 vuotta.

Lisäksi nelikko joutuu maksamaan korvauksia yhteisvastuullisesti noin 17 000 euroa.

Oikeus katsoi, että miehet yrittivät pitkäjänteisen ja huolellisen suunnittelun jälkeen toteuttaa arvokuljetusauton ryöstön moottoritiellä, Salon Suomusjärvellä viime helmikuussa. Autossa oli rahaa noin 900 000 euroa. Yritys kuitenkin epäonnistui, kun räjähdepanos ei lauennut.

Kahden vastaajan osalta oikeus määräsi kovennetun rangaistuksen heidän aiemman rikoshistoriansa takia. Kaksikko on tuomittu vastaavan tyyppisistä arvokuljetuksiin liittyvistä rikoksista. 

Miesnelikko kiisti syyllisyytensä. Syyttäjän näyttö perustui lähinnä DNA-tunnisteisiin sekä navigaattori- ja teletietoihin.

Oikeus tuomitsi myös kaksi miestä ja yhden naisen petosrikoksista, kun he hankkivat ryöstäjien käyttöön ajoneuvoja. Miehet saivat kolmen kuukauden vankeustuomiot. Naiselle määrättiin 117 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Juttua täydennetty klo 15:02.