Seuraa tästä Ylen suoraa lähetystä USA:n vaaleista – Näin asiantuntijat kommentoivat Trumpin valintaa presidentiksi

Voit seurata vaaleja myös uudistuneella Yle Uutisvahdilla hetki hetkellä. Uutisvahdissa voit tilata puhelimeesi Juuri nyt -ilmoitukset kaikista vaaliuutisista.

Hillary Clinton Donald Trump
Suora lähetys Yhdysvaltain presidentinvaalien tulosten seurannasta alkaa kello 2.45.

Republikaanien Donald Trump on Yhdysvaltain uusi presidentti.

Ylen Team America seuraa vaaleja New Yorkissa. Olemme paikalla niin Hillary Clintonin kuin Donald Trumpinkin vaalivalvojaisissa ja kerromme sinulle heti, kun Yhdysvalloilla on uusi presidentti.

Tuloksen kehittymistä voit seurata Yle Uutisten verkkosivuilla ja Yle Uutisvahdissa, missä tarjoamme sinulle hetki hetkeltä -seurannan tulosyön käänteistä. Hetki hetkeltä -uutisointi alkaa kello 2 yöllä Suomen aikaan.

Kun Yhdysvaltain seuraava presidentin nimi ratkeaa, kerromme sen sinulle välittömästi. Saat verkkosivuiltamme heti myös analyysit tuoreesta presidentistä ja siitä, mitä on luvassa seuraavaksi.

Tulosaamun 9.11. erikoislähetys alkaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä klo 2.45 ja jatkuu aina klo 9.30 saakka. Ohjelmaa lähetetään suorana televisiossa, radiossa ja verkossa.

Tarjoamme sinulle myös mahdollisuuden seurata amerikkalaista vaali-iltaa. Yhteistyökumppanimme on CBS, joka on yksi maan kolmesta suuresta tv-yhtiöstä. Heidän vaalituloslähetystään voit seurata myös Yle Areenasta.

Yle TV1:n tulosaamun lähetystä juontavat Sanna Savikko ja Nicklas Wancke. Studiossa tulosta kommentoivat Ylen entinen Yhdysvaltojen-kirjeenvaihtaja Reijo Lindroos, ulkopoliittisen instituutin Mika Aaltola ja lukuisat studiovieraat.

Lähetyksessä seurataan tunnelmia myös New Yorkista toimittaja Paula Vilénin johdolla. New Yorkin studioon saapuu vaali-iltaa kommentoivia asiantuntijavieraita, myösYlen Yhdysvaltojen kirjeenvaihtaja Pirkko Pöntinen analysoi tuloksia ja tunnelmia paikan päältä.

Ulkomaantoimittajamme Jenny Matikainen on paikalla Hillary Clintonin vaalivalvojaisissa ja Antti Kuronen seuraa tunnelmia Donald Trumpin vaalivalvojaisissa.

Yle Radio Suomen Yöradio virittää kuulijat amerikkalaistunnelmiin vaaliyön alla tiistaina 8.11. klo 23 alkaen. Radio Suomen lähetys siirtyy klo 2.45 alkaen seuraamaan tulosaamun erikoislähetystä.

Yle Puhe analysoi vaalituloksen aamun ja aamupäivän erikoislähetyksissä keskiviikkona 9.11. klo 7 alkaen. Puhetta vetävät Politiikkaradion toimittajat Sakari Sirkkanen ja Tapio Pajunen.

Myös Yle Radio 1:n Ykkösaamu pureutuu tuloksiin vaaliaamun lähetyksessä klo 8.10-9.00. Studiossa asiantuntijoina vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak, AmCham Finlandin toimitusjohtaja Kristiina Helenius ja entinen suurlähettiläs sekä yksi "Arvio Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista" - selvityksen kirjoittaja René Nyberg. Lähetystä juontaa Päivi Neitiniemi.

Tulosta käsitellään myös Radio Suomen Ajantasassa klo 10.03. Sen juontavat Jari Mäkäräinen ja Olli Seuri.

Ruotsiksi tuloslähetystä voi seurata Yle Fem -kanavalta klo 3.00-9.00 sekä radiosta Yle Vegalta klo 5.30-9.00.